Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Plíškovou čeká i na US Open hra o trůn pro jedničku, šanci sesadit ji má sedm hráček

New York – Boj o udržení postu světové jedničky čeká na Karolínu Plíškovou i na blížícím se US Open. Vystřídat ji na trůnu pro nejvýše postavenou ženu v žebříčku WTA má teoreticky šanci hned sedm tenistek. Česká tenistka má naději na uhájení pozice pouze v případě, že v New Yorku zopakuje minimálně loňský postup do finále.

Karolína Plíšková
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Oliver Devine

Plíškovou mohou na prvním místě vystřídat Rumunka Simona Halepová, Španělka Garbiňe Muguruzaová, Ukrajinka Elina Svitolinová, Dánka Caroline Wozniacká, Britka Johanna Kontaová, Ruska Světlana Kuzněcovová a Venus Williamsová z USA.

Karolína Plíšková vstoupí do závěrečného grandslamu sezony s náskokem pouhých pěti bodů před Halepovou. V New Yorku obhajuje 1300 bodů za loňské finále a šanci první příčku udržet jí dá jen další účast ve finále, ale nemusí jí stačit ani premiérový zisk grandslamového titulu. Pokud by hrála finále s Halepovou, měla by Rumunka bez ohledu na výsledek více bodů a poprvé v kariéře by se dostala do čela.

Zajímavá situace by nastala, kdyby Plíšková ve finále porazila letošní vítězku Wimbledonu Muguruzaovou. Obě hráčky by totiž měly stejně bodů.

V nejlepší pozici je Halepová, která nemusí na US Open vyhrát ani zápas a může být první. K tomu potřebuje, aby Muguruzaová vypadla před osmifinále, Svitolinová před semifinále, Plíšková před finále a ostatní adeptky nezískaly trofej.

Nejmenší šanci má Venus Williamsová. Dvojnásobná vítězka turnaje by v New Yorku musela přidat třetí vavřín a navíc doufat, že Halepová vypadne v 1. kole a ostatní adeptky brzy skončí, aby se stala po patnácti letech znovu jedničkou.

Hájit první místo ve čtyřhře bude Lucie Šafářová. Jistotu bude mít, pokud s Barborou Strýcovou postoupí do finále. Před Šafářovou se mohou dostat Rusky Jelena Vesninová a Jekatěrina Makarovová, ale musí postoupit do boje o titul. Švýcarka Martina Hingisová českou tenistku předstihne jen v případě, že zvítězí a Šafářová skončí před osmifinále.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články