Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Finálové prokletí Wozniacké trvá, titul z Rogers Cupu bere Svitolinová

Toronto - Ani šesté letošní finále neskončilo pro Caroline Wozniackou kýženým ziskem titulu. V kanadském Torontu se musela sklonit před Elinou Svitolinovou, která naopak v tomto ohledu stále drží stoprocentní úspěšnost. V závěrečném utkání Rogers Cupu zdolala dánskou soupeřku 6:4 a 6:0. Na vítězný pohár nedosáhla ani Květa Peschkeová s německou spoluhráčkou Annou-Lenou Grönefeldovou. Ve finále čtyřhry prohrály s ruským párem Jekatěrina Makarovová, Jelena Vesninová 0:6 a 4:6.

Elina Svitolinová
zdroj: ČTK/AP/Nathan Denette

Wozniacká se s Ukrajinkou utkala dosud dvakrát a stejně jako při předchozích pokusech na ni nevyzrála. Podobně jako při posledním vzájemném duelu ve finále únorového turnaje v Dubaji prohrála první set 4:6. Druhou sadu pak zahájila ztrátou podání a nakonec nevybojovala ani jednu hru. 

Svitolinová z turnaje vyřadila wimbledonskou vítězku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska či rumunskou obhájkyni titulu Simonu Halepovou. "Byl to úžasný týden. Hrála jsem proti skvělým tenistkám a porazila je," řekla světová pětka, která v posledních dvou dnech musela sehrát tři zápasy vinou deštivé soboty a odloženého čtvrtfinálového střetnutí.

Dvaadvacetiletá rodačka z Oděsy letos vyhrála pátý turnaj po úspěších v Tchaj-peji, Dubaji, Istanbulu a Římě. Naposledy ve finále neuspěla loni v listopadu na Elite Trophy v čínském Ču-chaji, kde ji přemohla Petra Kvitová. 

Je nám líto, video expirovalo.
Wozniacká prohrála i šesté letošní finále, tentokrát se Svitolinovou

Makarovová s Vesninovou smetly před měsícem ve finále Wimbledonu dvakrát 6:0 tchajwansko-rumunský pár Chan Hao-ching, Monica Niculescuová a k podobnému výsledku nakročily i v Kanadě.

Peschkeová s Grönefeldovou ale po porážce 0:6 z první sady sehrály s favorizovanými Ruskami ve druhém dějství vyrovnanou partii. Druhý letošní titul ke květnovému triumfu z Prahy nicméně nepřidaly. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články