Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Siniaková se po výhře v Bastadu vrátila do první čtyřicítky žebříčku

Londýn - Tenistka Kateřina Siniaková se díky triumfu na turnaji v Bastadu posunula v pořadí WTA o 17 míst a momentálně jí patří 39. místo. Český tenis tak má nyní v první čtyřicítce žebříčku pět zástupkyň v čele se světovou jedničkou Karolínou Plíškovou, která dál vede před Rumunkou Simonou Halepovou.

Kateřina Siniaková
zdroj: AP autor: Bjorn Larsson Rosvall

Osobní maximum si znovu vylepšila Kristýna Plíšková, přestože kvůli smolnému zranění prstu od větráku na kurtu musela skrečovat turnaj v Nan-čchangu ve 2. kole. Dvojče světové jedničky Karolíny je nyní na 35. místě. V elitní čtyřicítce jsou i Petra Kvitová (14.) a Barbora Strýcová (26.), Lucii Šafářové patří 41. příčka.

Nejvýš v kariéře je i Markéta Vondroušová, která si posun na 68. místo vysloužila vítězstvím na turnaji ITF v Praze. Osmnáctiletá talentovaná hráčka letos získala už pátý titul. Vedle čtyř turnajů ITF vyhrála také senzačně v dubnu na WTA Tour v Bielu.

V čele žebříčku se nic nezměnilo ani mezi muži, kterým dál vládne Andy Murray před Rafaelem Nadalem a Rogerem Federerem. Tomáš Berdych je čtrnáctý.

Je nám líto, video expirovalo.
Siniaková dobyla švédský Bastad a je zpět v top čtyřicítce
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články