Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Patnáctiletý Šmédek získal zlato, Noskovi utekl bronz na poslední chvíli

Samsun - Teprve patnáctiletý tenista Jaroslav Šmédek získal zlato ve dvouhře na deaflympiádě v Turecku. Neslyšící sportovec z Otrokovic ovládl turnaj bez ztráty setu a ve finále porazil 6:1, 7:5 Ekvádorce Andrese Sebastiana Vásqueze. Smolný den prožil atlet Jakub Nosek, který ve finále dálky přišel během poslední série pokusů o bronzovou medaili. Nedařilo se plážovým volejbalistům, v soutěžích mužů i žen obsadili sedmé místo. 

Je nám líto, video expirovalo.
Patnáctiletý tenista Šmédek získal zlato na deaflympiádě

Šmédek oslavil patnácté narozeniny teprve v červnu. Narodil se s oboustrannou hluchotou a třináct let žije s implantátem, díky němuž slyší alespoň na jedno ucho. "Jsem na to prostě zvyklý, v tenise mě to nijak neomezuje," uvedl handicapovaný sportovec, jehož snem je zahrát si jednou na grandslamovém turnaji.

Dosavadní jedinou českou medaili na deaflympiádě vybojoval minulý týden vlajkonoš výpravy Marek Bartošek, jenž byl třetí ve vzduchové pušce.

Plážoví volejbalisté Ivana Votípková s Oldřiškou Žídkovou a Václav Boček s Janem Žídkem obsadili sedmé místo, které vybojovali proti plážovým volejbalistům z Běloruska.

"Sedmé místo je krásné, je to i moje šťastné číslo," smála se Žídková, kterou trápily zdravotní potíže. "Věřila jsem, že bychom mohli být mezi prvními třemi, ale i tak jsem spokojená," uvedla Votípková.

Je nám líto, video expirovalo.
Plážoví volejbalisté obsadili na deaflympiádě sedmé místo

Smolař Nosek znovu bez medaile

Osmadvacetiletý dálkař Nosek se po prvních pokusech dělil o první místo s Rusem Kulikovem výkonem 703 cm. Poté ovšem dvakrát proběhl doskočištěm a dvakrát přešlápl. Z bronzové pozice ho posledním pokusem odsunul další Rus Pakin.

Nosek smůlu neprolomil, stejně jako před čtyřmi lety v Sofii skončil bez medaile na čtvrtém místě. "Tam to nebolelo, protože jsem neměl medailové ambice, tady jsem věděl, že jsem jeden z favoritů a placka není tak daleko," uvedl Nosek.

Je nám líto, video expirovalo.
Nosek skončil na deaflympiádě těsně čtvrtý
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články