Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Šafářová rychlý přesun na trávu zvládla, v Nottinghamu jde dál

Nottingham (Británie) ‒ Lucie Šafářová zvládla bleskový přesun z antuky na trávu a postoupila na turnaji v Nottinghamu do druhého kola. Ukončila tak sérii čtyř porážek na WTA Tour. Dva dny po triumfu ve čtyřhře na Roland Garros porazila třicetiletá Češka 6:3, 6:7, 6:2 Američanku Grace Minovou. V druhém kole se Šafářová utká s Hsieh Su-wei z Tchaj-wanu.

V duelu na anglické trávě proti kvalifikantce Minové, jež je ve světovém žebříčku na začátku třetí stovky, splnila Šafářová roli favoritky. Pátá nasazená Češka měla na dosah vítězství bez ztráty setu, ale ve druhé sadě za stavu 5:4 nevyužila při podání soupeřky dva mečboly. Set poté prohrála 5:7 v tie-breaku.

Třetí sada už byla jasnou záležitostí Šafářové. Čtyřiačtyřicátá hráčka žebříčku sice neproměnila další dva mečboly při servisu Minové, v dalším gamu však zápas dopodávala k vítězství.

Šafářová doposud neprožívala šťastné období. Začátkem května nenastoupila na turnaji v Praze kvůli nemoci k duelu druhého kola s Kristýnou Plíškovou, poté prohrála své první zápasy v Madridu, Římě i grandslamové Paříži. Více se jí dařilo na French Open ve čtyřhře, kde s tradiční partnerkou Bethanií Mattekovou-Sandsovou z USA dokráčela až k titulu a získala pátou grandslamovou trofej.

Výsledky tenisového turnaje žen v Nottinghamu

Šafářová (5-ČR) - Minová (USA) 6:3, 6:7 (5:7), 6:2, Naraová (Jap.) - Davisová (3-USA) 6:3, 6:3, Riskeová (4-USA) - Watsonová (Brit.) 6:2, 6:3, Bartyová (Austr.) - Mariaová (Něm.) 4:6, 6:3, 6:0.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články