Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Denver Pioneers - UMass Minutemens

Krejčíková se v Norimberku probojovala do prvního finále WTA v kariéře

Norimberk ‒ Barbora Krejčíková si v Norimberku zahraje poprvé v kariéře finále na WTA Tour. V semifinále přehrála Rumunku Soranu Cirsteaovou 6:4, 4:6, 6:0. Její poslední soupeřkou na německé antuce bude nejvýše nasazená Kiki Bertensová z Nizozemska.

Barbora Krejčíková
zdroj: DPA autor: Daniel Karmann

Jednadvacetiletá Krejčíková se do boje o titul probojovala až z kvalifikace. V hlavní soutěži jí nejprve skrečovaly zápasy Rumunka Alexandra Cadantuová a Němka Laura Siegemundová, ve čtvrtfinále odvrátila pět mečbolů proti další domácí tenistce Carině Witthöftové.

Už čtvrtfinálová účast byla pro dosud 254. hráčku světa životním úspěchem. "Nikdo ode mě nic neočekává. Prostě do toho půjdu, zkusím hrát svou hru, své maximum, bojovat o každý míček a užít si finále," uvedla Krejčíková, jež mezi elitou získala jeden titul ve čtyřhře.

Cirsteaová, 67. v pořadí WTA, si účast v semifinále zajistila až dnes po vítězství v dohrávce nad druhou nasazenou Julií Putincevovou z Kazachstánu. Zdolala ji 6:3, 3:6, 6:4, ve čtvrtek bylo jejich utkání přerušeno ve třetím setu kvůli tmě.

V prvním setu Krejčíková nejprve nepotvrdila předchozí zisk soupeřčina podání, ale po dalším brejku ukončila sadu čistou hrou. Ve druhém naopak sama dotáhla ztrátu, ovšem v desáté hře nabídla Rumunce dva setboly a ten druhý neodvrátila.

Rozhodující set začala Krejčíková brejkem, soupeřce pak už nepovolila ani bod a kanára i šesté norimberské vítězství zkompletovala hned při prvním mečbolu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články