Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plíšková nevyužila šanci stát se světovou dvojkou, Nadala zastavil Thiem

Řím – Karolína Plíšková podlehla ve čtvrtfinále turnaje v Římě Ukrajince Jeleně Svitolinové 2:6, 6:7 a nevyužila šanci stát se světovou dvojkou. Rafael Nadal po sérii 17 vítězných zápasů podlehl Rakušanovi Dominicu Thiemovi 4:6, 3:6. Na oblíbeném povrchu si devítinásobný vítěz French Open připsal první letošní porážku. Thiem Nadalovi oplatil finálové prohry z předchozích turnajů v Barceloně a Madridu a upravil vzájemnou bilanci zápasů na 2:4.

Rafael Nadal
zdroj: ČTK/AP

Pětadvacetiletá Češka neproměnila tři setboly v tie-breaku druhé sady a se Svitolinovou prohrála poprvé v kariéře. Čtvrtfinálovou účastí Plíšková vyrovnala své letošní antukové maximum ze Stuttgartu, v pořadí WTA ale zůstane těsně třetí za těhotnou Serenou Williamsovou.

Česká jednička nevstoupila do zápasu dobře a s jedenáctou hráčkou světového žebříčku brzy prohrávala 0:4. Recept na ukrajinskou obranářku nenašla až do konce první sady a i ve druhé ztratila podání jako první. Poté se ale výrazně zlepšila a po dvou brejcích podávala za stavu 5:4 na zisk setu. Hru ale ztratila, a tak musel rozhodnout tie-break.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková v Římě nestačila na Svitolinovou

V něm měla Plíšková tři příležitosti poslat zápas do rozhodující sady, avšak Svitolinová se i díky několika výborným úderům ubránila a nakonec za hodinu a půl sama proměnila druhý mečbol.

Thiema čeká Djokovič, nebo Del Potro

Třicetiletý Nadal prohrával po dvou ztracených servisech v prvním setu už 1:5. Dokázal sice snížit na rozdíl jediného gemu, avšak sadu nakonec nezachránil. Ve druhém setu Španěl za stavu 3:3 znovu dvakrát neudržel podání a po necelých dvou hodinách se z výhry radoval o sedm let mladší Thiem.

Světový hráč číslo čtyři Nadal naposledy nestačil v březnu ve finále v Miami na Švýcara Rogera Federera. Letitý rival ho letos v rozhodujícím duelu připravil o titul i na Australian Open. Na antuce Nadal získal v posledních týdnech rekordní desáté tituly v Monte Carlu a Barceloně a pátou trofej v Madridu.

Thiema v dalším kole čeká vítěz zápasu mezi Srbem Novakem Djokovičem a Argentincem Juanem Martínem Del Potrem. V druhém semifinále se utkají Američan John Isner s Němcem Alexanderem Zverevem, který si poradil s přemožitelem Tomáše Berdycha Milosem Raonicem z Kanady.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Římě

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Thiem (8-Rak.) - Nadal (4-Šp.) 6:4, 6:3, A. Zverev (16-Něm.) - Raonic (5-Kan.) 7:6 (7:4), 6:1.

Ženy:

Dvouhra - čtvrtfinále:

Svitolinová (8-Ukr.) - Karolína Plíšková (2-ČR) 6:2, 7:6 (11:9), Bertensová (15-Niz.) - Gavrilovová (Austr.) 6:3, 6:3.

Čtyřhra - čtvrtfinále:

Makarovová, Vesninová (1-Rus.) - Krejčíková, Čeng Saj-saj (ČR/Čína) 6:3, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články