Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Vondroušová: Myslím, že jsem neodehrála špatný zápas

Praha - Největší česká tenisová naděje současnosti Markéta Vondroušová byla navzdory porážce se sedmou nasazenou Anou Konjuhovou se svým vystoupením na turnaji v Praze poměrně spokojená. Podle ní rozhodla lepší hra Chorvatky v klíčových momentech zápasu.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Klaunzer

Sedmnáctiletá Vondroušová, která nadchla triumfem na turnaji v Bielu i bodem v semifinále Fed Cupu v USA, devatenáctileté Konjuhové podlehla 4:6 a 6:7. "Myslím, že jsem neodehrála špatný zápas, ale v klíčových momentech byla lepší, zahrála líp. Nebylo to špatné, ale ona toho víc zabila a to rozhodlo," komentovala neúspěšný duel.

K utkání nastupovala po dlouhém čekání, protože se protahoval zápas Dánky Caroline Wozniacké s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou. "Rozcvičovala jsem se asi třikrát," poznamenala. Vondroušová bojuje s únavou z náročného programu. Na rozdíl od duelu s Němkou Carinou Witthöftovou se nepotýkala s křečemi, ale dnešní zápas odehrála nachlazená.

"Mám kašel. Když jsme hrály delší výměnu, tak jsem se potom rozkašlala. Ale nijak mě to neomezovalo, hrála jsem normálně. Síly už trochu chybí po tom všem, ale dělala jsem, co jsem mohla," řekla. Za stavu 4:6 a 2:5 ještě odvrátila rychlý konec zápasu.

"Ona udělala pár chyb, které neudělala do té doby. Asi taky trošku znervózněla, říkala si, že to musí dohrát. Trošku mi tam pomohla těmi chybami. Ten tie-break zahrála líp," popisovala Vondroušová závěr druhého setu. Do konce týdne plánuje odpočívat a doléčit se. Příští týden začne znovu s tréninkem, aby se připravila na turnaj ITF v Trnavě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články