Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Pískot i ovace. Šarapovová se vrátila vítězně

Stuttgart - Návrat hvězdy to byl po herní stránce povedený. Ruska Maria Šarapovová na turnaji ve Stuttgartu porazila Italku Robertu Vinciovou 7:5, 6:3 a postoupila do druhého kola. První zápas od loňského ledna odehrála jen pár hodin po vypršení dopingové suspendace na 15 měsíců a vyhrála ho i díky 11 esům a 39 vítězným míčkům.

Maria Šarapovová
zdroj: ČTK/AP

"Je to ten nejkrásnější pocit na světě. Kurt je moje jeviště, už od doby, kdy jsem byla dítě. Dlouho jsem na tuto chvíli čekala," řekla Šarapovová v dlouhém projevu po vydařeném návratu. 

Vítězka pěti grandslamů a trojnásobná stuttgartská šampionka si zahrála první zápas po roce a čtvrt. Díky divoké kartě od pořadatelů nastoupila třicetiletá Ruska rovnou v hlavní soutěži, za což od mnohých kolegyň sklidila kritiku, a na německé antuce se představí minimálně ještě jednou.

Šarapovová nuceně pauzírovala od loňského Australian Open, po němž se dozvěděla, že měla pozitivní dopingový test. Dlouhodobé užívání meldonia přiznala, ale tvrdila, že dopingová pravidla neporušila vědomě. Údajně nevěděla, že meldonium bylo nově zařazeno na černou listinu. Rodačka ze Soči původně byla distancována na dva roky, ale uspěla s odvoláním u sportovní arbitráže.

Ostře sledovaný návrat

Na kurtu se jí i Vinciové dostalo při představení ovací, ale také pískotu. Své fanoušky pak odměnila výborným výkonem. První set vyhrála za hodinu 7:5 i díky šesti esům a výrazně lepšímu poměru vítězných míčů - 24:6. I ve druhé sadě šla Ruska jasně za postupem a vydařený zápas zakončila čistou hrou při podání soupeřky. 

"Když jsem v zápase, na nic jiného nemyslím. Od přírody jsem bojovník. Dnes pro mě začala nová cesta, každý zápas je důležitý," radovala se bývalá světová jednička a dlouhodobě nejlépe vydělávající světová sportovkyně. 

I potřetí v kariéře tak o čtyři roky starší Vinciovou, 36. hráčku v žebříčku WTA, porazila. A znovu jí stačily dva sety. Radostí si pak Šarapovová zakřičela, divákům rozdávala úsměvy. O postup do čtvrtfinále si zahraje proti krajance Jekatěrině Makarovové.

Protože nemá žádné body v žebříčku, vůbec v něm nefiguruje. Pozvánku už dostala také na turnaje v Madridu a Římě a v květnu se dozví, zda dostane divokou kartu pro grandslam Roland Garros.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články