Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Vondroušová: Po finále jsme se s rodiči vraceli autem asi sedm hodin

Tampa (USA)/Praha – Markéta Vondroušová má za sebou zatím nejskvělejší momenty své kariéry. Překvapivá vítězka z Bielu k nim ale brzy může přidat další – je totiž součástí českého výběru pro semifinále Fed Cupu. Zda se v některém ze zápasů sedmnáctiletá hráčka objeví, to sama netuší, a tak se zatím snaží aklimatizovat po daleké cestě.

Markéta Vondroušová s trofejí za triumf ve švýcarském Bielu
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Klaunzer

Vondroušová jela z Bielu s rodiči a trenérem autem zpět do Prahy. "Asi sedm hodin. Přijeli jsme ve tři ráno a v osm jsem vstávala a jela na letiště," popsala svůj nabitý program. V letadle cestou do Ameriky nedokázala usnout. "Takže na mě padla únava, ale tady jsem spala dobře a jsem v pohodě," uvedla.

Vstávala v půl deváté ráno a rychle se na Floridě rozkoukala. Loni zde startovala na menším turnaji kategorie ITF. "Ale hrálo se na jiných kurtech trošku víc vzadu. Tady jsem nebyla, je to tady krásný," řekla.

S odstupem pár dnů od šokujícího titulu měla především radost ze své hry. "Od kvalifikace jsem se pořád zlepšovala a samotnou mě překvapilo, jak jsem hrála," sdělila hráčka, která poprvé prožívá velký mediální zájem o svoji osobu. "Po finále to bylo docela náročný, ale teď už dobré."

Potěšilo ji množství blahopřání, která dostala. Hodně lidí gratulovalo celé její rodině. "Jsem ráda, že mě lidi podporují. Je to super," pochvaluje si. Doufá, že zvládne i tlak, na který si bude muset jako vycházející hvězda zvykat. "Teďka jsem hrála dobře, tak snad to půjde takhle dál," řekla Vondroušová.

Ve fedcupovém družstvu, které obhajuje vítězství v soutěži, je poprvé. Na pokoji bydlí s Denisou Allertovou, od níž může získat informace o fungování týmu. Vondroušová doufá, že dostane šanci na kurtu. "Určitě bych si ráda zahrála. Uvidíme, jak to pan kapitán rozhodne," uvedla. Nominaci do dvouher oznámí Petr Pála v pátek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články