Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kristýna Plíšková už je v Bielu ve čtvrtfinále, v Marrákeši začal vítězně Veselý

Biel (Švýcarsko)/Marrákeš (Maroko) – Už do čtvrtfinále se na turnaji v Bielu dostala Kristýna Plíšková. Pomohla jí k tomu jasná výhra 6:1, 6:2 nad Chorvatkou Donnou Vekičovou. Dařilo se i Jiřímu Veselému, který v úvodním kole podniku v Marrákeši porazil Itala Lucu Vanniho 6:2, 6:3. Jeho dalším soupeřem v Maroku bude čtvrtý nasazený Mischa Zverev z Německa, jenž měl v úvodním kole volno.

Kristýna Plíšková
zdroj: ČTK/AP/ autor: Peter Klaunzer

Soupeřkou Plíškové může být ve čtvrtfinále mladá krajanka Markéta Vondroušová, jež bude hrát ve čtvrtek ve druhém kole s Němkou Annikou Beckovou.

Pětadvacetiletá Plíšková se střetla s o pět let mladší Vekičovou podruhé v kariéře a oplatila jí třísetovou porážku z Kuala Lumpuru 2014. Ve Švýcarsku nečelila ani jednomu brejkbolu a soupeřce nasázela sedm es.

Třiadvacetiletý Veselý se měl původně utkat s Gruzíncem Nikolozem Basilašvilim, jenž se ale odhlásil a jeho místo v pavouku zaujal neúspěšný kvalifikant Vanni. Český daviscupový reprezentant sice v zápase dvakrát ztratil podání, sám ale jednatřicetiletému Italovi vzal servis pětkrát a za 79 minut postoupil.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články