Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Siniaková postoupila v Bogotě do druhého kola, Allertová se trápí

Bogotá - Kateřina Siniaková postoupila v Bogotě do druhého kola. Turnajová dvojka zvítězila v úvodním zápase nad Švýcarkou Jil Teichmannovou 6:0, 6:4. Naopak vypadla Denisa Allertová. Se Španělkou Sarou Sorribesovou prohrála 1:6 a 6:7.

Denisa Allertová
zdroj: AP autor: Mark J. Terrill

Dvacetiletá Siniaková zvládla v Kolumbii úvodní duel na rozdíl od předchozích turnajů v Miami a Charlestonu. O rok mladší Teichmannové, která je v žebříčku o 170 míst níže, dovolila uhrát první game až za stavu 6:0 a 3:0. Švýcarka následně zabojovala, v osmé hře ve druhé sadě odvrátila dva mečboly, v následujícím gamu další, ale v desáté hře již při svém podání kapitulovala.

Allertová ani na pátý pokus letos nevyhrála zápas na podniku WTA Tour. Naposledy se jí to povedlo loni v říjnu v Lucemburku, kde byla ve čtvrtfinále. Před měsícem sice čtyřiadvacetiletá hráčka ovládla turnaj ITF v čínském Ču-chaj, ale na elitním okruhu se dál trápí.

V prvním setu utkání se Sorribesovou si 107. hráčka světového žebříčku neudržela ani jednou podání. Ve druhé sadě ztratily obě tenistky servis shodně čtyřikrát a rozhodoval tie-break. V něm Španělka, která je v pořadí WTA o 14 míst výš, vedla už 5:0 a nakonec zvítězila 7:4.

Výsledky tenisového turnaje žen v Bogotě

Sorribesová (Šp.) - Allertová (ČR) 6:1, 7:6 (7:4), Bertensová (1-Niz.) - Stojanovičová (Srb.) 6:4, 6:1, Solerová (Šp.) - Sakkariová (Řec.) 6:3, 7:6 (8:6), Cepedeová (Par.) - Haddadová (Braz.) 2:6, 6:3, 6:4Siniaková (2-ČR) - Teichmannová (Švýc.) 6:0, 6:4, Chromačevová (Rus.) - Arangová (Kol.) 6:2, 6:2. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články