Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Strýcová vyřadila Bouzkovou, dál jde talentovaná Vondroušová

Biel (Švýcarsko) - Nasazená jednička Barbora Strýcová uspěla v českém souboji na úvod turnaje v Bielu. S osmnáctiletou Marií Bouzkovou ale měla problémy, zvítězila až ve třech setech 6:2, 4:6 a 6:2. Uspěla však jiná česká teenagerka Markéta Vondroušová. Sedmnáctiletá hráčka při svém druhém startu na WTA Tour porazila Linu Gjorčeskou z Makedonie 7:6, 6:1.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Světová dvacítka Strýcová potvrdila proti Bouzkové roli favoritky, i když jí 231. hráčka žebříčku WTA dokázala vzít druhý set. Zápas ukončila po dvou hodinách a 18 minutách.

Bouzková, která v roce 2014 vyhrála juniorku na US Open, absolvovala teprve druhý zápas na elitním ženském okruhu. Předloni při svém debutu v Acapulcu, kde startovala na divokou kartu, rovněž vypadla v prvním kole. Do hlavní soutěže prvního ročníku turnaje v Bielu se probila z kvalifikace, jednatřicetiletá Strýcová však byla podle očekávání nad její síly.

Také Vondroušová ve Švýcarsku poprvé v kariéře uspěla v kvalifikaci. V hlavní soutěži startovala bývalá juniorská světová jednička už loni v Praze díky divoké kartě od pořadatelů a také tehdy došla do druhého kola.

V Bielu se měla Vondroušová, které patří 233. místo v žebříčku, původně utkat s šestou nasazenou Alizé Cornetovou. Francouzka se však z turnaje odhlásila kvůli zranění ramena a její místo zaujala 191. hráčka světa Gjorčeská, jež ztroskotala v posledním kole kvalifikace. Talentovaná sokolovská rodačka vyhrála za 64 minut a o premiérový postup do čtvrtfinále se střetne s Němkou Annikou Beckovou.

Strýcovou čeká v dalším duelu Němka Carina Witthöftová, které v jediném dosavadním vzájemném utkání v roce 2012 podlehla. Kristýna Plíšková, která si zajistila postup již v pondělí po výhře nad čtvrtou nasazenou Italkou Robertou Vinciovou, narazí v druhém kole na Chorvatku Donnu Vekičovou. Zkusí jí oplatit tři roky starou třísetovou porážku z Kuala Lumpuru.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články