Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Šafářová i Strýcová jsou v Miami v osmifinále, Berdych začal výhrou

Miami - Lucie Šafářová se dostala v Miami do osmifinálové fáze, a to poprvé v kariéře. Ve třetím kole si poradila s překvapením turnaje Chorvatkou Ajlou Tomljanovičovou po setech 6:1 a 6:3. V dalším kole ji čeká vítězka duelu Flipkensová–Cibulková. Do osmifinále postoupila i Barbora Strýcová, která vyřadila Janu Čepelovou 6:2, 6:4. Vydařený vstup do turnaje má za sebou Tomáš Berdych, který ve druhém kole přehrál Andreje Rubljova 6:3 a 6:2.

Lucie Šafářová
zdroj: Reuters autor: Geoff Burke

Šafářová sice s Tomljanovičovou dvakrát ztratila podání, sama však vzala hráčce dlouhodobě žijící v Austrálii servis šestkrát a stala se první letošní osmifinalistkou turnaje. Její soupeřka, která i kvůli roční pauze vynucené operací ramene klesla do šesté stovky žebříčku, v předchozím kole vyřadila šampionku z Indian Wells Rusku Jelenu Vesninovou.

O postup do čtvrtfinále se Šafářová utká buď s Belgičankou Kirsten Flipkensovou, nebo Slovenkou Dominikou Cibulkovou. Strýcová se může v osmifinále utkat s Karolínou Plíškovou, jež hraje proti Julii Putincevové z Kazachstánu. První set druhá nasazená Češka vyhrála 7:5, pak zápas přerušil hustý déšť.

Desátý nasazený Berdych splnil proti talentovanému hráči z druhé stovky žebříčku Rubljovovi roli favorita za necelou hodinu a čtvrt. Jednatřicetiletý Čech o dvanáct let mladšímu soupeři odvrátil všechny tři brejkboly a nastřílel osm es. V druhém utkání, které na předchozích dvou turnajích nezvládl, se Berdych střetne podruhé v kariéře s Lucemburčanem Gillesem Müllerem. Loni v Tokiu mu podlehl ve dvou setech.

Úspěšně zahájil Masters v Miami také Roger Federer. Švýcarský tenista, jenž má letos bilanci 14:1 a získal tituly na Australian Open i minulý týden v Indian Wells, přehrál mladého domácího kvalifikanta Francese Tiafoeho 7:6 a 6:3.

Tenisový turnaj mužů a žen v Miami (tvrdý povrch):

Muži: Dvouhra - 2. kolo: Berdych (10-ČR) - Rubljov (Rus.) 6:3, 6:2, Goffin (8-Belg.) - King (Barb.) 7:5, 6:1, Müller (24-Luc.) - Seppi (It.) 7:6 (7:3), 7:6 (7:1), Schwartzman (Arg.) - Ferrer (27-Šp.) 6:2, 6:3, Wawrinka (1-Švýc.) - Zeballos (Arg.) 6:3, 6:4.

Ženy: Dvouhra - 3. kolo: Šafářová (ČR) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:1, 6:3, Matteková-Sandsová (USA) - Pavljučenkovová (17-Rus.) 4:6, 6:0, 6:3, Strýcová (15-ČR) - Čepelová (SR) 6:2, 6:4, Lučičová-Baroniová (26-Chorv.) - A. Radwaňská (5-Pol.) 6:0, 6:3, Muguruzaová (6-Šp.) - Čang Šuaj (30-Čína) 4:6, 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články