Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Plíšková kapitulovala před skvělou Kuzněcovovou. Skončila v semifinále

Indian Wells (USA) - Karolína Plíšková na turnaji v Indian Wells dohrála. V semifinále turnaje byla nad její síly Světlana Kuzněcovová, se kterou prohrála dvakrát 6:7. Stejně jako loni skončila v Kalifornii těsně před branami finále.

Karolína Plíšková
zdroj: Twitter/BNP Paribas Open

Podobně jako ve čtvrtfinále se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou rozhodovaly v obou setech tie-breaky, tentokrát však zkrácená hra Plíškové štěstí nepřinesla. Vstup do zápasu se české hráčce nevydařil a hned dvakrát za sebou ztratila své podání. Při soupeřčině servisu sice snížila na 1:3, ale v desátém gamu musela odvracet setbol, než srovnala na 5:5. Kuzněcovová pak set po hodině hry získala v tie-breaku poměrem 7:5.

Problémy s podáním, které je obvykle její velkou zbraní, měla česká hráčka i v úvodu druhé sady. Ta opět dospěla do tie-breaku, v němž měla znovu navrch Ruska a po necelých dvou hodinách hry proměnila hned první mečbol.

"Ona dnes téměř nechybovala při hře od základní čáry. Hrála moc dobře i dobře podávala. Už jsem s ní několikrát hrála, ale tohle byl její nejlepší zápas," řekla Plíšková. "Přesně takové zápasy potřebuju. Byl to můj třetí letošní prohraný, ale z nich určitě ten nejlepší. A to je rozhodně pozitivní," dodala česká jednička.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková skončila v Indian Wells v semifinále

"Dala jsem do toho všechno a bojovala o každý míč. I kdyby Karolína některý set vyhrála a šly jsme do třetího, určitě bych dál bojovala až do konce. No a kdyby mě porazila, i tak bych si řekla: dobrá práce," pochvalovala si špičkovou úroveň semifinálové bitvy Kuzněcovová.

Letošní finále bude ruskou záležitostí. O prémii milion dolarů si Kuzněcovová zahraje s Jelenou Vesninovou, která byla nasazena až jako číslo čtrnáct a v druhém semifinále zdolala Francouzku Kristinu Mladenovicovou 6:3, 6:4. Spoluhráčky z ruského fedcupového týmu mají zatím vyrovnanou bilanci 1:1.

Dvouhra - semifinále:

Vesninová (14-Rus.) - Mladenovicová (28-Fr.) 6:3, 6:4, Kuzněcovová (8-Rus.) - Kar. Plíšková (ČR) 7:6 (7:5), 7:6 (7:2). 


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články