Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Nadal se veze v Acapulcu na vítězné vlně, ve finále ho čeká Querrey

Acapulco – Rafael Nadal vyhrál na turnaji v Acapulcu čtrnáctý zápas v řadě, když Chorvatovi Marinu Čiličovi dovolil v semifinále uhrát jen tři gamy. Španěl si podruhé v sezoně zahraje o titul. V cestě mu nyní stojí poslední soupeř, Američan Sam Querrey. Ten udolal ve třech setech australského bouřliváka Nicka Kyrgiose 3:6. 6:1 a 7:5.

Je nám líto, video expirovalo.
Nadal přešel v Acapulcu přes Čiliče do finále

Nadal potvrdil výbornou formu z počátku sezony a Čiliče doslova zničil. Španěl výborně servíroval a po necelé hodině a půl vyhrál 6:1 a 6:2. Po Australian Open si tak zahraje další finále na tvrdém povrchu, na kterém nevyhrál turnaj od ledna 2014.

Nadal v Acapulcu ještě v životě neztratil set, svou bilanci vylepšil na 28:0 a v mexickém přístavním městě útočí na třetí titul po triumfech v letech 2005 a 2013.

"Na to, abyste dosáhli takového výsledku proti Čiličovi, musíte mít skvělý den. Myslím, že své šance měl, ale já jsem hrál velmi dobře," uvedl Nadal.

V druhém semifinále pokračoval Querrey ve svém nečekaně úspěšném tažení turnajem. Čtyřicátý hráč světa si po výhrách nad Belgičanem Davidem Goffinem a Rakušanem Dominicem Thiemem připsal další vítězství nad nasazeným hráčem. Kyrgios přitom o den dřív vyřadil turnajovou jedničku Novaka Djokoviče ze Srbska. "Dnes jsem hrál dobře, ale zítra budu muset hrát ještě lépe, abych Nadala porazil," uvedl devětadvacetiletý Querrey, jenž má se Španělem bilanci 0-4.

V ženské části turnaje se o titul utkají Kristina Mladenovicová z Francie a Ukrajinka Lesija Curenková, které kvůli žaludečním problémům vzdala semifinále nejvýše nasazená Mirjana Lučičová-Baroniová z Chorvatska.

Výsledky tenisového turnaje v Acapulcu

Muži (dotace 1 469 745 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Nadal (2-Šp.) - Čilič (3-Chorv.) 6:1, 6:2, Querrey (USA) - Kyrgios (6-Austr.) 3:6, 6:1, 7:5.

Ženy (dotace 250 000 dolarů):

Dvouhra - semifinále: Curenková (7-Ukr.) - Lučičová-Baroniová (1-Chorv.) 5:0 skreč, Mladenovicová (2-Fr.) - McHaleová (5-USA) 7:5, 4:6, 6:2.

Čtyřhra - semifinále: Juraková, Anastasia Rodionovová (3-Chorv./Austr.) - Schuursová, Voráčová (Niz./ČR) 7:5, 7:6 (7:4).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články