Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Strýcová navázala na Fed Cup i v Dauhá. Na úvod své soupeřce dala "kanára"

Dauhá – V sobotu získala pro český tým ve Fed Cupu rozhodující třetí bod a povedený týden Barbora Strýcová potvrdila také na turnaji v Dauhá. Do něj vstoupila suverénním vítězstvím 6:3, 6:0 nad Fatmou Al Nabhaniovou z Ománu. Sedmnáctá hráčka světového žebříčku splnila roli favoritky proti tenistce, která je v pořadí WTA o 400 příček níž, za hodinu a čtvrt.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP/Kin Cheung

Osmá nasazená Strýcová, jež o víkendu pomohla českému fedcupovému týmu k vítězství nad Španělskem, měla s Al Nabhaniovou hrát už v úterý. Kvůli dešti však byla většina zápasů posunuta na dnešek.

Už o několik hodin později proto třicetiletá Strýcová nastoupila k duelu druhého kola proti Australance Samantě Stosurové. Nestihly však odehrát ani dva gamy, když začalo znovu pršet a celý zbytek programu byl odložen na čtvrtek.

V katarské metropoli tak stále čeká na první vystoupení další úspěšná fedcupová reprezentantka Karolína Plíšková. Česká jednička, jež měla coby druhá nasazená na úvod volno, se v druhém kole střetne s Francouzkou Caroline Garciaovou.

Výsledky tenisového turnaje žen v Dauhá:

Dvouhra - 1. kolo: Strýcová (8-ČR) - Al Nabhaniová (Omán) 6:3, 6:0, Muguruzaová (5-Šp.) - Büyükakcayová (Tur.) 6:3, 6:2, Putincevová (Kaz.) - Bacsinszká (7-Švýc.) 6:1 skreč, Puigová (Portor.) - Siegemundová (Něm.) 6:0, 6:1, Davisová (USA) - Vinciová (It.) 6:2, 6:3, Čang Šuaj (Čína) - Babosová (Maď.) 7:6 (7:3), 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články