Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Duel se Španělkami zahájí proti Muguruzaové Strýcová, po ní nastoupí Plíšková

Ostrava – Rozlosování zápasu českých tenistek proti Španělkám v rámci Fed Cupu bylo odhaleno. Jako první se v Ostravě představí Barbora Strýcová s jedničkou soupeře Gabriňě Muguruzaovou. Po nich nastoupí česká hráčka číslo jedna a světová trojka Karolína Plíšková s Larou Arruabarrenaovou.

Barbora Strýcová a Karolína Plíšková
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

V neděli se obě dvojice prohodí a do závěrečné čtyřhry nehrající kapitán Petr Pála prozatím nahlásil pár Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková, který by se měl utkat se Sarou Sorribesovou a Maríou José Martínezovou.

České tenistky vyrazí za obhajobou prvenství bez své dlouholeté opory, zraněné Petry Kvitové, Pála je nicméně přesvědčen o síle současného mužstva. "Myslím, že když holky podají svůj standard, měli bychom být úspěšní," řekl Pála po losování na ostravské radnici.

O nominaci do sobotních dvouher neměl velké pochybnosti a moc ho neznejistěl ani úspěšný start Lucie Šafářové na turnaji v Tchaj-peji, kde došla do semifinále.

"Člověk v podstatě jen čekal, jestli se holky budou cítit stoprocentně. Jestli budou v pohodě a jak se sžijí s povrchem. Takhle to máme na sobotu, v neděli se ještě může cokoliv změnit," upozornil Pála na to, že nahlášené sestavy nemusí být definitivní.

Třicetileté Strýcové svěřil důvěru do zahajovací dvouhry, i když s oběma Španělkami má negativní bilanci (s Mugurazuovou 1:2, s Arruabarrenaovou 0:1).

"Bára bude potřebovat nějakým způsobem narušit rytmus soupeřky. Střídat hru, aby soupeřka nevěděla, co bude následovat. Určitě nesmí hrát levá, pravá, pálit do toho," řekl Pála. "Věřím, že má šance velké. Samozřejmě není favoritkou v tomto utkání," dodal český kapitán.

Petr Pála: "Myslím, že jsme mírnými favority v tom, že máme více vyrovnaných hráček a více variant do čtyřhry."

Role tahouna nyní při absenci Kvitové spadla na bedra čtyřiadvacetileté Plíškové, která se toho ale nebojí. "Já věřím, že když předvedu svůj standard, tak by to mělo vyjít," řekla česká jednička a světová trojka o sobotním singlu. Plíšková má pro změnu s oběma Španělkami kladnou bilanci - 4:1 s Muguruzaovou a 1:0 s Arruabarrenaovou.

Ostravská aréna bude úplně vyprodaná a požene české tenistky za dalším úspěchem. Češkám se v Ostravě nadmíru daří, ještě zde neprohrály. "Vždy je tady úžasná atmosféra. Zatím jsme tady neporažené, doufám, že i o víkendu to takhle dopadne. Atmosféra pomáhá obrovsky. Před vyprodaným domácím publikem, když je taková atmosféra, to člověka na kurtě burcuje k obrovským výkonům," uvedla Šafářová.

Ostrava ještě nezažila vyprodané zápasy po oba dva dny. "Všech 6000 míst bude beznadějně vyprodáno, to jsme ještě v Ostravě nikdy nezažili, byť tady byl zájem o vstupenky vždycky veliký. Dá se říct, že v tuto chvíli neexistuje volná vstupenka," doplnil Karel Tejkal, mluvčí fedcupového týmu.

České tenistky Fed Cupu v posledních letech vládnou. Loni porazily ve finále Francii, završily tak vítězný hattrick a oslavily pátý triumf za uplynulých šest let. Se Španělkami se utkaly v 1. kole v roce 2014 a v Seville rozhodly o postupu až ve čtyřhře. Doma je zdolaly v roce 2009 v Brně.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články