Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Nasazená jednička Svitolinová vyhrála turnaj v Tchaj-peji

Tchaj-pej ‒ Ukrajinská tenistka Elina Svitolinová splnila roli nasazené jedničky a vyhrála turnaj v Tchaj-peji. Ve finále porazila Číňanku Pcheng Šuaj 6:3, 6:2 a slaví na okruhu WTA pátý titul v kariéře, zatím každý posbírala v jiném roce.

Elina Svitolinová
zdroj: Reuters autor: Steve Holland

Obě finalistky během týdne na Tchaj-wanu vyřadily všechny tři české tenistky: třináctá hráčka žebříčku Svitolinová ve 2. kole Lucii Hradeckou, na Pcheng Šuaj pak ztroskotaly Kateřina Siniaková a v semifinále i Lucie Šafářová.

Souboj o titul velké drama nenabídl. Dvaadvacetiletá Ukrajinka vyhrála za 68 minut a oplatila Pcheng Šuaj tři roky starou porážku z New Havenu. O devět let starší Číňanka usilovala o druhou singlovou trofej, v minulém týdnu na Australian Open si společně s Andreou Hlaváčkovou zahrály finále čtyřhry.

Hradecká se Siniakovou deblový titul nezískaly

Lucie Hradecká a Kateřina Siniaková na titul ze čtyřhry nedosáhly. Ve finále podlehly favorizovaným domácím sestrám Hao-Ching a Yung-Jan Chanovým 4:6, 2:6 a první společné trofeje se nedočkaly.

Tchajwanské sestry a světové třináctky byly nasazeny jako jedničky, Hradecká se Siniakovou jako dvojky. Ve finálovém zápase, jenž trval hodinu a 12 minut, Češky ztratily čtyřikrát servis a samy proměnily jediný brejk z osmi.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články