Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Šafářová si ke kulatinám nadělila prohru v semifinále v Tchaj-peji

Tchaj-pej – Nepěkný dárek si k 30. narozeninám nadělila Lucie Šafářová. V semifinále v Tchaj-peji za necelou hodinu a půl podlehla Číňance Pcheng Šuaj 4:6, 2:6 a nedosáhla tak na své první finále na okruhu WTA od loňského dubna, kdy ovládla turnaj v Praze. Po vyřazení v druhém kole ve dvouhře v Aucklandu, Hobartu i v Melbourne si ale výrazně vylepšila letošní maximum. 

Lucie Šafářová
zdroj: Twitter autor: @AustralianOpen

O titul ve čtyřhře si na Tchaj-wanu zahrají Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou. O první společnou trofej budou v neděli usilovat proti favorizovaným domácím sestrám Chanovým, které jsou nasazené jako jedničky. Česká dvojice plní roli dvojek. 

Šafářová, jíž momentálně patří v žebříčku 55. místo, nevyužila ve třetí hře pět brejkbolů a sama za stavu 2:3 přišla o podání. Brejk si hned vzápětí vzala zpět, avšak za stavu 4:5 znovu neudržela servis, čímž ztratila i první set.

Také ve druhé sadě získala jako první brejk 71. hráčka světa Pcheng Šuaj. České tenistce svitla naděje za stavu 2:4, avšak šanci nevyužila a poté počtvrté v utkání neudržela svůj servis. Zatímco v pátečním čtvrtfinále proti Japonce Misaki Doiové nastřílela deset es, dnes nezaznamenala ani jedno.

Číňanka oplatila české soupeřce porážku z finále čtyřhry na nedávném Australian Open, v němž společně s Andreou Hlaváčkovou po boji podlehly Šafářové s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Zápasovou bilanci proti Šafářové ve dvouhře upravila na 3:4. 

Dalšího postupu se tenistka z Brna nedočkala, radost jí však pořadatelé udělali narozeninovým dortem. Poslední soupeřkou Pcheng Šuaj, která ve druhém kole vyřadila Siniakovou, bude turnajová jednička Elina Svitolinová z Ukrajiny.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články