Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Tento týden bude zásadní pro moji kariéru, hlásí před duelem s Čechy Kyrgios

Melbourne – Na Australian Open skončil nečekaně brzo a sám z toho byl dlouho zklamaný. Nick Kyrgios by si proto rád spravil náladu během Davis Cupu, v němž jeho Austrálie vyzve doma Čechy. Zlobivé dítě tenisu se už na duely těší a v roli jedničky hostitelského týmu věří, že týmová soutěž mu pomůže dostat se do pohody a získat ztracené sebevědomí. Přímé přenosy nabídne ČT sport a web ctsport.cz.

Nick Kyrgios
zdroj: ČTK/ZUMA/ autor: Bai Xue

Jednadvacetiletá kontroverzní hvězda Kyrgios na Australian Open před dvěma týdny vypadl už ve druhém kole. Nad Italem Andreasem Seppim vedl 2:0 na sety, měl mečbol, ale prohrál. Část fanoušků ho na kurtu vypískala.

"Tento týden pro mě bude dost zásadní, vlastně pro celou kariéru. Věřím, že mě Davis Cup dostane do celkové pohody. Jsem rád s těmito kluky, trénovat společně a připravovat se, to mě baví. Většinou když jsem sám, mám problém najít motivaci," přiznal patnáctý hráč světového žebříčku.

Ztracený zápas se Seppim ho dlouho mrzel a souhlasil s názory odborníků, že potřebuje najít trenéra. "Mám v hlavě pár potenciálních koučů, ale hledám toho pravého člověka," řekl.

Poté co vyhořel na grandslamu v Melbourne Parku, trénoval v Miami. Hodně mu prý pomohl bývalý skvělý tenista a nynější daviscupový kapitán Lleyton Hewitt. O dlouhodobější koučování Kyrgiose ale někdejší světová jednička nemá zájem.

"Vrátil jsem se domů, do týmového prostředí, na to všechno jsem se těšil. Koleno už mě nebolí, jsem připraven," hlásil Kyrgios před úvodním pátečním soubojem. V něm by měl Kyrgiose vyzvat český nováček Jan Šátral.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články