Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Serena Williamsová touží přepsat historii, ve finále vyzve sestru Venus

Melbourne – V Austrálii dominují od prvních kol. Soupeřkám přenechaly dohromady jediný set. Rodinné vyvrcholení ženské dvouhry lze už s předstihem označit za ozdobu úvodního turnaje "velké čtyřky". Na kurtu Roda Lavera nastoupí od 9:30 SEČ sestry Williamsovy a ve hře bude kromě cenné trofeje i pozice světové jedničky. V případě zisku rekordního třiadvacátého grandslamového titulu se jí může stát mladší Serena.

Serena Williamsová
zdroj: REUTERS autor: Jason Reed

První vzájemné utkání na okruhu WTA sehrály před devatenácti lety právě v Melbourne. Tehdy zvítězila starší Venus. Serena však brzy převzala taktovku sourozeneckých bitev – celkově vede 16:11 a ve finále grandslamů 6:2. O titul v Austrálii se střetly v roce 2003 a úspěšnější z dvojice vyhrála ve třech setech.

"Pro nás obě je tohle finále dalším splněným snem. Venus je mou nejtěžší soupeřkou, nikdo jiný mě tolikrát neporazil. A je úplně jedno, jak finále dopadne, protože už teď jsme obě vyhrály. Williamsová vyhraje," řekla Serena.

Naposledy spolu hrály předloni ve čtvrtfinále US Open a v grandslamovém finále před osmi lety. "Vždycky jsem věřila, že to přijde znovu. Tohle je příběh, kterému bych nenapsala lepší konec a je to pro nás možná další začátek," pokračovala šestinásobná vítězka Australian Open.

Triumfy zaznamenala v letech 2003, 2005, 2007, 2009, 2010 a předloni. Před rokem prohrála ve finále s Němkou Angelique Kerberovou, kterou v případě zisku cenného poháru sesadí z čela žebříčku.

"Přijela jsem sem turnaj vyhrát, to byl jediný důvod. Na druhou stranu už ale nemusím nikomu nic dokazovat. Můžu se jen bavit a předvádět to nejlepší, co umím. A přesně tohle dělám celý turnaj," řekla Serena Williamsová, která případným třiadvacátým grandslamovým titulem překoná Němku Steffi Grafovou.

Venus Williamsová
zdroj: AP autor: Neznámý

Šestatřicetiletá Venus vybojovala sedm grandslamových vavřínů - pět wimbledonských a dva z US Open. Nyní ukazuje, že je stále schopna útočit na další. "Lidé říkají, že je tahle práce nádherná, proto je nejlepší v ní vydržet co nejdéle," usmála se Venus.

Sesterské finále vyhlíží s očekáváním i nadhledem sobě vlastním. "Bude to překrásné, protože tyhle souboje mají všechno. Jsou výzvou, psychicky i fyzicky náročné, což mám ráda," dodala Venus Williamsová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články