Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Tři zápasy, žádný ztracený set. Murray v Melbourne přejel také Querreyho

Melbourne – Ani ve třetím utkání na Australian Open nepoznal Andy Murray, jaký je to pocit, když ztratí set. Cestu prvního nasazeného tenisty nedokázal ve 3. kole zkomplikovat ani Američan Sam Querrey, který Britovi podlehl 4:6, 2:6 a 4:6. V osmifinále loňský finalista úvodního grandslamu sezony narazí na Němce Mischu Zvereva.

Andy Murray
zdroj: REUTERS autor: Thomas Peter

Devětadvacetiletý Murray si sice v předchozím utkání s Rusem Andrejem Rubljovem vyvrtnul pravý kotník, proti Querreymu však hrál zcela bez omezení. "Pohyboval jsem se lépe než v prvních dvou zápasech, což je pro mě pozitivní," řekl svěřenec Ivana Lendla. Utkání měl pod kontrolou a menší drama favorit připustil až ve třetím setu, v němž poprvé ztratil podání a dovolil soupeři vyrovnat na 2:2.

Murray na Australian Open usiluje po pěti prohraných finále o první titul v kariéře. Nyní se mu po vypadnutí obhájce titulu Srba Novaka Djokoviče, který ho v Melbourne porazil v duelu o trofej čtyřikrát, otvírá šance uspět. "Neřeším to. Nic se jeho vyřazením zatím nemění, to by mělo efekt až ve finále," řekl Murray, který na grandslamech dosud triumfoval dvakrát ve Wimbledonu a jednou na US Open.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články