Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

V Austrálii triumfovali Mertensová, Sock a Müller

Hobart/Auckland/Sydney (Austrálie) – Belgická tenistka Elise Mertensová došla na turnaji v Hobartu z kvalifikace až k nečekanému premiérovému triumfu na okruhu WTA. Ve finále zdolala 127. hráčka světového žebříčku třetí nasazenou Rumunku Monicu Niculescuovou 6:3, 6:1. Premiérový triumf slaví i lucemburský tenista Gilles Müller, který vyhrál v Sydney. Ve finále předčil 7:6 a 6:2 Brita Daniela Evanse. Američan Jack Sock získal na okruhu ATP druhý titul. Ve finále turnaje v Aucklandu porazil čtvrtý nasazený hráč Portugalce Joaa Sousu 6:3, 5:7, 6:3.

Jack Sock
zdroj: ČTK/ZUMA

Niculescuová začala v Hobartu lépe, ale od stavu 2:0 už vyhrála jen dva gamy. Pětkrát ztratila podání a jednadvacetileté soupeřce za 74 minut hladce podlehla.

Aby v Hobartu uspěla hráčka z kvalifikace, není žádná novinka. Před Mertensovou se to podařilo i Moně Barthelové v roce 2012 a Garbiňe Muguruzaové o dva roky později. Na nadcházejícím Australian Open se však Mertensová nepředstaví, neboť kvůli svému úspěšnému tažení nestihla kvalifikaci.

Čtyřiadvacetiletý Sock a jeho finálový protivník Sousa spolu trénují a tvoří deblový pár, utkali se ale teprve podruhé. Opět se hrály tři sety, na rozdíl od loňského zápasu v Madridu ale tentokrát zvítězil Američan, 23. hráč světového žebříčku.

Sousa cestou do finále vyřadil dva nasazené soupeře, nad Sockem v rozhodujícím setu vedl 2:1 a 40:15, jenže pak dvakrát přišel o podání a prohrál. Sock tak uspěl po předchozích čtyřech finálových nezdarech za sebou.

Premiérový titul v 33 letech

Müller hrál poprvé o titul už před třinácti lety ve Washingtonu, ale neuspěl a ve finále pak prohrál ještě čtyřikrát. Proti Evansovi dokázal 34. hráč světového žebříčku v tie-breaku prvního setu otočit nepříznivý stav 2:4, v druhé sadě pak vyjádřil svou převahu dvěma brejky.

Britský tenis nepřidal v Sydney triumf ani v deblu, kde nejvýše nasazení Jamie Murray s Brazilcem Brunem Soaresem podlehli ve finále nizozemské dvojici Wesley Koolhof, Matwe Middelkoop ve dvou setech.

Výsledky tenisových turnajů v Hobartu, Aucklandu a Sydney

Dvouhra - finále:

Mertensová (Belg.) - Niculescuová (3-Rum.) 6:3, 6:1.

Čtyřhra - finále:

Olaruová, Savčuková (Rum./Ukr.) - Dabrowská, Jang Čao-süan (3-Kan./Čína) 0:6, 6:4, 10:5.

Tenisový turnaj mužů v Aucklandu:

Dvouhra - finále:

Sock (4-USA) - Sousa (Portug.) 6:3, 5:7, 6:3.

Čtyřhra - finále:

Matkowski, Kúreší (4-Pol./Pák.) - Erlich, Lipsky (Izr./USA) 1:6, 6:2, 10:3.

Tenisový turnaj mužů v Sydney:

Dvouhra - finále:

Müller (6-Luc.) - Evans (Brit.) 7:6 (7:5), 6:2.

Čtyřhra - finále:

Koolhof, Middelkoop (Niz.) - J. Murray, Soares (1-Brit./Braz.) 6:3, 7:5. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články