Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Strýcové to v Sydney nevyšlo ani ve čtyřhře. S Mirzaovou prohrály ve finále

Sydney – Oproti singlu se ve čtyřhře do finále turnaje v Sydney dostala, na titul ale Barbora Strýcová nedosáhla. Společně se Sanií Mirzaovou. Nejvýše nasazená česko-indická dvojice podlehla ve finále Maďarce Timee Babosové s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou dvakrát 4:6.

Barbora Strýcová
zdroj: AP autor: Rick Rycroft

Strýcová s Mirzaovou v Sydney odehrály šestý společný turnaj a usilovaly o třetí trofej, úspěch z loňských akcí v Cincinnati a Tokiu ale nezopakovaly.

Babosová, Pavljučenkovová dosáhly na titul na druhém společném turnaji. "Sedly jsme si. Porazily jsme spoustu dobrých dvojic a začít takhle, to je důležité a slibné," pochvalovala si Babosová, jež loňskou sezonu odehrála většinou s Jaroslavou Švedovovou.

O titulu je rozhodnuto také v ženském singlu, který ovládla Britka Johanna Kontaová. Pětadvacetiletá hráčka, jež do roku 2012 reprezentovala Austrálii, ve finále porazila Polku Agnieszku Radwaňskou 6:4, 6:2 a ve svém rodném městě získala druhý titul na okruhu WTA v kariéře.

Aktuální světová desítka především ve druhé setu na kurtu dominovala. Nad šampionkou ze Sydney z roku 2013 vedla už 4:0 a po hodině a 22 minutách proměnila druhý mečbol. V novém vydání žebříčku WTA se posune na deváté místo a vyrovná si osobní maximum v Australian Open, kde bude obhajovat loňskou semifinálovou účast. Potvrdila tak výbornou formu.

Bývalá světová jednička Radwaňská, jež v semifinále vyřadila Strýcovou, si nedokázala proti výborně podávající Kontaové vypracovat dostatek šancí. Jediný brejkbol v úvodní sadě neproměnila a 21. turnajovou trofej do sbírky nepřidala.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články