Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Strýcová si finále dvouhry v Sydney nezahraje, Radwaňská ji porazila i posedmé

Sydney - Barbora Strýcová nedokázala ani na sedmý pokus porazit polskou tenistku Agnieszku Radwaňskou. Na turnaji v Sydney podlehla v semifinále druhé nasazené a světové trojce hladce ve dvou setech 1:6 a 2:6 za 75 minut. O titul bude hrát Strýcová v Sydney alespoň ve čtyřhře.

Barbora Strýcová
zdroj: ČTK/AP autor: Rick Rycroft

Třicetiletá Češka má přes vyřazení v semifinále za sebou povedený start do sezony a do grandslamového Australian Open v Melbourne vstoupí jako šestnáctá hráčka světa, což bude její nejlepší umístění v kariéře.

Strýcová nastupovala do utkání s Radwaňskou den poté, co strávila na kurtu v Sydney přes tři a půl hodiny s Dánkou Caroline Wozniackou. Únava na ní byla znát, navíc Polka hrála skoro bezchybně a hře dominovala.

"Věděla jsem, že (Strýcová) může hrát solidně a být hodně nebezpečná, ale udělala jsem všechno správně. Věřím si, hraju dobře, ale doufám, že se ještě zlepším," řekla na kurtu Radwaňská, vítězka turnaje v Sydney z roku 2013.

Strýcová měla problém udržet si podání. To se svěřenkyni Tomáše Krupy povedlo poprvé až za stavu 1:6, 0:4. Na obrat ale síly neměla.

Chuť si spravila v deblovém semifinále, společně se Saniou Mirzaovou a s indickou spoluhráčkou mohou na šestém společném turnaji získat už třetí titul po loňském Cincinnati a Tokiu. Tentokrát vyřadily americko-kazašský pár Kingová, Švedovová 6:1 a 6:2, ve finále je čekají Maďarka Babosová s Ruskou Pavljučenkovovou.

Finálovou soupeřkou Radwaňské bude Britka narozená právě v Sydney Johanna Kontaová. Semifinálový zápas nad Kanaďankou Eugenií Bouchardovou vyhrála podobně suverénně dvakrát 6:2. "Hrála jsem s ní dvakrát a dvakrát prohrála, takže snad to prolomím," řekla světová desítka Kontaová, jež bude stejně jako Radwaňská obhajovat na Australian Open semifinále. Polka bude v pátek usilovat o 21. titul, Britka o druhý.

Tenisový turnaj mužů a žen v Sydney (tvrdý povrch):

Muži:

Dvouhra - čtvrtfinále: Müller (6-Luc.) - Cuevas (2-Urug.) 7:6 (7:5), 6:4, Troicki (3-Srb.) - Kohlschreiber (5-Něm.) bez boje, Kuzněcov (Rus.) - Carreňo (4-Šp.) 2:6, 6:4, 6:1.

Ženy:

Dvouhra - semifinále: A. Radwaňská (2-Pol.) - Strýcová (ČR) 6:1, 6:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články