Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Strýcová v tříhodinové bitvě udolala Wozniackou a zahraje si o finále

Sydney - Barbora Strýcová si v generálce na Australian Open zahraje v Sydney o finále. Ve čtvrtfinálové bitvě udolala bývalou světovou jedničku Dánku Caroline Wozniackou 7:5, 6:7 a 6:4. V horkém počasí strávily hráčky na kurtu přes tři a půl hodiny.

Barbora Strýcová
zdroj: AP autor: Rick Rycroft

O postup do osmého finále v kariéře a prvního na australské půdě bude Strýcová usilovat v duelu s nasazenou dvojkou Agnieszkou Radwaňskou, vítězkou turnaje z roku 2013. S polskou tenistkou prohrála všech šest dosavadních zápasů, loni na Roland Garros a v Tokiu s ní však bojovala ve třech setech.

Třicetiletá česká hráčka bude v příštím týdnu ve světovém žebříčku nejvýš v kariéře. Ze současné devatenácté příčky si polepší minimálně na 16. místo.

Je nám líto, video expirovalo.
Strýcová v Sydney zaskočila favorizovanou Wozniackou

Strýcová mohla zápas s Wozniackou ukončit již ve druhém setu, který dospěl do tie-breaku, v němž si česká tenistka vypracovala vedení 5:0. Světová dvacítka však vyrovnala na 5:5 a nakonec zkrácenou hru získala v poměru 8:6.

V třetí sadě si česká tenistka, která je v žebříčku o jedno míst výš, hned na úvod prohrála podání. V šestém gamu si ho vzala zpět, ale vzápětí přišla o další servis. V dalším průběhu si nedokázala udržet podání Wozniacká a Strýcová při jejím servisu proměnila druhý mečbol.

"Mám radost, že jsem to zvládla. Jsem úplně vyčerpaná. V takovém vedru jsem asi ještě nehrála," uvedla Strýcová, která porazila Wozniackou potřetí v sedmém vzájemném utkání. Předloni právě v Sydney jí Dánka zápas vzdala.

"V takovémhle počasí si snažíte představovat, že jste na pláži a pijete Piňa Colady," žertovala po náročném zápase Wozniacká. "Pozitivní je, že toho teď můžu sníst, kolik chci, protože jsem spálila spoustu kalorií," uvedla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články