Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Diamantová liga 2024

Šafářová postoupila v Hobartu do 2. kola, Strýcová na úvod uspěla v Sydney

Hobart/Sydney/Auckland - Lucie Šafářová hladce postoupila na turnaji v Hobartu do druhého kola. Švýcarku Viktoriji Golubicovou porazila 6:3, 6:4 a její další soupeřkou bude Japonka Risa Ozakiová, která do hlavní soutěže prošla z kvalifikace. Naopak Kristýna Plíšková nedotáhla nadějně rozehraný duel s Johannou Larssonovou a Švédce podlehla 7:6, 3:6, 1:6. Na turnaji v Sydney se dařilo Barboře Strýcové, Rusku Jekaterinu Makarovovou přehrála v prvním kole za necelou hodinu a půl 6:3, 7:5. Jiří Veselý porazil na úvod turnaje v Aucklandu Horacia Zeballose z Argentiny 6:4, 6:3

Lucie Šafářová
zdroj: Reuters autor: Andrew Couldridge

Devětadvacetiletá Šafářová, jež je momentálně v žebříčku o čtyři místa za Golubicovou, měla zápas od začátku pod kontrolou. První set získala za 26 minut, když využila jediný nabídnutý brejkbol.

V druhé sadě rychle vedla už 5:0, závěr si ale mírně zkomplikovala. Dvakrát nedokázala utkání dopodávat a soupeřka snížila na 4:5, nakonec ale Švýcarku i ve druhém vzájemném utkání porazila.

"Trochu mě překvapila. Čekala jsem, že to půjde hladce až do konce, ale pak předvedla pár výborných úderů a všechno se trochu zkomplikovalo. Zůstala jsem ale psychicky silná a ukončila to ve dvou setech," řekla Šafářová.

Plíšková získala v prvním vzájemném duelu s Larssonovou vyrovnanou úvodní sadu, v níž obě tenistky excelovaly na podání, ve zkrácené hře. Závěr druhého setu ale čtvrtfinalistka z Šen-čenu z minulého týdne nezvládla. Dvakrát přišla o servis a Švédka pak rozhodující sadu suverénně ovládla.

Třicetiletá Strýcová sice v duelu s Makarovovou jako první přišla o podání, další zaváhání ale v úvodní sadě nedovolila a ujala se vedení. Zvládla nakonec i druhý set plný brejků, v němž čtyřikrát ztratila servis.

Ruska totiž při svém podání uspěla jen jednou a česká fedcupová hrdinka tak první vzájemný zápas vyhrála. O místo ve čtvrtfinále se Strýcová utká s Italkou Robertou Vinciovou, která je po odhlášení Karolíny Plíškové z turnaje nasazena jako číslo devět.

Třiadvacetiletý Veselý zvládl duel se Zeballosem za necelou hodinu a půl. O osm let staršímu soupeři sebral celkem třikrát podání, sám všech pět brejkbolů odvrátil a Argentince i ve druhém vzájemném duelu porazil.

O postup do čtvrtfinále se utká s prvním nasazeným Robertem Bautistou. Španěla, který měl na Novém Zélandu v prvním kole volný los, ani v jednom z dosavadních dvou vzájemných zápasů nezdolal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články