Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Murraymu comeback nestačil, finále snů v Dauhá opanoval Djokovič

Dauhá - Pokud by měla tenisová sezona mužského okruhu vypadat jako finále turnaje v katarském Dauhá, mají se fanoušci "bílého sportu" na co těšit. V boji o titul změřili letos poprvé síly Andy Murray s Novakem Djokovičem, nejvýše postavení hráči žebříčku ATP, a vyprodané aréně nabídli dechberoucí podívanou. Brit ve druhém setu odvrátil tři mečboly, vyrovnal na 1:1, ale třetí dějství získal poměrem 6:4 opět Djokovič.     

Djokovič se raduje z vítězství nad Murrayem ve finále turnaje v Dauhá
zdroj: REUTERS autor: Naseem Zeitoon

Srbský gladiátor vítězstvím po setech 6:3, 5:7, 6:4 obhájil titul a zároveň ukončil 28 zápasů trvající Murrayho sérii bez porážky, která rodákovi z Glasgow dopomohla k pozici světové jedničky.

Djokovič mohl souboj velkých rivalů rozhodnout už ve druhém setu, kdy měl za stavu 5:4 při svém podání tři mečboly. Murray ovšem dokázal všechny odvrátit. Soupeři následně prorazil i další servis a sadu získal.

Závěrečné dějství rozhodl jediný brejk v sedmém gamu. Djokovič poté utkání dopodával a turnajového primátu se dočkal po pěti měsících. Získal již 67. titul. V historickém pořadí mu chybí dva triumfy na šestého Rafaela Nadala ze Španělska.

Je nám líto, video expirovalo.
Djokovič ukončil Murrayho sérii a obhájil titul v Dauhá

"Byl to ten nejlepší možný scénář, jaký jsem si na úvod sezony mohl přát. Hrát všech pět zápasů na turnaji, pak tři hodiny proti světové jedničce a vyhrát v napínavém maratonu, to mi určitě před Austrálií pomůže," pochvaloval si Djokovič.

Skotského rivala zdolal ve 35. vzájemném duelu popětadvacáté a naladil se před obhajobou prvenství na Australian Open. "Většina našich zápasů má podobný průběh. Rozhoduje až pár posledních míčů," dodal srbský tenista.

Spokojený byl i Murray, byť cennou trofej nevybojoval. "Po fyzické stránce to byl skvělý test na začátek roku. Tělo je v pohodě, to je pozitivní. Ale určitě se najdou věci, které můžu zlepšit," uvedl Murray.

Tenisový turnaj mužů v Dauhá (tvrdý povrch, dotace 1,334.270 dolarů):

Dvouhra - finále: Djokovič (2-Srb.) - Murray (1-Brit.) 6:3, 5:7, 6:4.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články