Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Siniaková je v Šen-čenu v semifinále, Strýcová nestačila na Davisovou

Šen-čen/Auckland - Kateřina Siniaková postoupila do semifinále turnaje v Šen-čenu. Ve čtvrtfinále si poradila s hráčkou z kvalifikace Ninou Stojanovičovou ze Srbska 6:3, 6:4 a v duelu o finále ji čeká třetí nasazená Johanna Kontaová. Britka vyřadila Kristýnu Plíškovou, kterou porazila 6:4, 6:7 a 6:3. Končí i Barbora Strýcová, v novozélandském Aucklandu ve čtvrtfinále prohrála čtvrtá nasazená s Američankou Lauren Davisovou po setech 1:6 a 6:7.

Kristýna Plíšková
zdroj: USA Today Sports

V utkání se Stojanovičovou šla 52. hráčka světa rychle do vedení a první set bez problémů ovládla. Stejně stará Srbka si pak nechala mezi sety ošetřit levý stehenní sval, ale českou tenistku delší pauza z tempa nevyvedla. Znovu získala výhodu brejku a za stavu 5:3 a 40:0 měla při podání soupeřky první tři mečboly, které ještě nevyužila. V další hře udělala při čtvrtém mečbolu dvojchybu, ale pátý už proměnila.

"Na konci bylo těžké zápas dokončit, ale jsem ráda, že se mi to povedlo," řekla Siniaková na kurtu. "Mám radost z postupu do semifinále. Povedla se mi příprava před sezonou a doufám, že i v semifinále předvedu dobrý tenis," řekla přemožitelka světové čtyřky Rumunky Simony Halepové z druhého kola. Dvacetiletá Siniaková je v semifinále dvouhry na turnaji WTA poprvé od loňského září, kdy nakonec v Tokiu prohrála až ve finále.

Kristýna Plíšková nedokázala vzít Kontaové servis. Šedesátá hráčka světa si vypracovala tři brejkboly, dva na začátku třetí sady a jeden na jejím konci, ale ani jednou neuspěla. Sama přišla o podání třikrát.

Plíšková si pomohla patnácti esy a zápas do rozhodující sady posunula po čtvrthodinovém tie-breaku, který vybojovala poměrem 13:11. Odvrátila ještě čtyři mečboly, při pátém poslala return z forhendu do sítě.

Ve čtvrtfinále skončila také obhájkyně titulu Agnieszka Radwaňská. Polská favoritka nestačila na Američanku Alison Riskeovou a v repríze loňského finále dokonce dostala "kanára" při prohře 2:6, 6:3, 0:6.

Sport
zdroj: ČT4

Strýcová se loučí s Aucklandem

Strýcová vypadla také v čtvrtfinále čtyřhry, kterou hrála s Lucií Šafářovou, s níž v srpnu v Riu získala olympijský bronz. Nasazené jedničky k utkání proti krajance Renatě Voráčové a Nizozemce Demi Schuursové nenastoupily.

Třicetiletá Strýcová přišla v zápase s Davisovou čtyřikrát o servis a první game uhrála až za stavu 0:5. Druhý set byl vyrovnanější. Za stavu 4:5 podávala Američanka na výhru, ale Strýcová ještě dokázala duel posunout do tie-breaku. Zkrácenou hru však česká tenistka prohrála 4:7, šanci na semifinále ztratila po hodině a tři čtvrtě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články