Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Strýcová v českém souboji vyřadila Šafářovou a v Aucklandu je ve čtvrtfinále

Auckland - I druhý souboj s krajankou na turnaji v Aucklandu tenistka Barbora Strýcová zvládla. Po Barboře Štefkové porazila i Lucii Šafářovou, s níž loni v Riu získala olympijský bronz ve čtyřhře. Čtvrtá nasazená hráčka zvítězila v utkání druhého kola 7:5, 3:6, 7:6 a postoupila do čtvrtfinále, kde se utká s Američankou Lauren Davisovou.

Barbora Strýcová
zdroj: Reuters autor: ISSEI KATO

Strýcová a Šafářová se utkaly počtvrté a vítězka po bezmála tříhodinovém boji vyrovnala ve vzájemné bilanci na 2:2. V rozhodujícím setu dokázala Šafářová dvakrát získat zpět ztracené podání, ale dvacátá hráčka světa Strýcová jí pak v tie-breaku čtyřmi body v řadě utekla na 5:2 a proměnila druhý mečbol.

S Davisovou se hrdinka loňského fedcupového finále ve Francii Strýcová ještě neutkala. Bude ale favoritkou, neboť v žebříčku je o 41 míst výš než třiadvacetiletá americká tenistka.

S turnajem se nečekaně rozloučily americké sestry Williamsovy, které byly v Aucklandu nejvýše nasazenými hráčkami. Světová dvojka Serena Williamsová prohrála v druhém kole s krajankou Madison Brengleovou 4:6, 7:6, 4:6, Venus Williamsová nejprve zvládla odložený zápas 1. kola, se zraněným ramenem pak už ale proti Japonce Naomi Ósakaové nenastoupila.

Serena Williamsová udělala v silném větru 88 nevynucených chyb. "Hrála jsem... marně hledám slovo, které by nebylo sprosté," ulevila si vítězka 22 grandslamů, která zakončila zápas dvojchybou. "Při tolika chybách opravdu nemůžete očekávat, že vyhrajete," dodala Williamsová.

Brengleová, 72. v žebříčku WTA, proti ní v předchozím vzájemném utkání uhrála jediný game. "Dneska to bylo o dost lepší, ale upřímně řečeno, ani nevím, jak jsem dokázala zvítězit. Ale právě o tomhle člověk sní, když má nastoupit proti nejlepší hráčce na světě," řekla šestadvacetiletá tenistka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články