Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FIS MČR Horní Mísečky

Šafářová vstoupila do sezony vítězstvím, postoupily i Kristýna Plíšková a Siniaková

Auckland/Šen-čen - Vítězně vstoupila do sezony tenistka Lucie Šafářová, na turnaji v Aucklandu porazila krajanku Denisu Allertovou hladce 6:1, 6:2. Postup do 2. kola si vybojovaly také Kristýna Plíšková s Kateřinou Siniakovou v čínském Šen-čenu.

Šafářová může ve 2. kole narazit na další reprezentační kolegyni Barboru Strýcovou. Třetí nasazená Češka ale musí nejprve zvládnout úvodní duel se zatím neurčenou hráčkou z kvalifikace. "První vítězství v novém roce! Škoda, že jdeme takhle Češky na sebe, není nikdy lehké hrát proti kamarádce," posteskla si Šafářová.

Devětadvacetiletá Šafářová, jež momentálně figuruje ve světovém žebříčku na 62. místě, zvládla první vzájemný zápas s Allertovou na okruhu WTA bez větších problémů.

Ve druhém setu sice jednou přišla o podání, o šest let mladší soupeřku ale za 64 minut porazila.

Čtyřiadvacetiletá Plíšková ztratila proti šesté nasazené Anastasiji Sevastovové z Lotyšska v úvodní sadě dvakrát podání, zatímco soupeřka na servisu nezaváhala a za 23 minut vedla 1:0.

Pak se ale česká hráčka na returnu zlepšila, a přestože v každé sadě dvakrát přišla o servis, dokázala o téměř 30 míst výše postavenou hráčku žebříčku WTA v prvním vzájemném zápase udolat za necelé dvě hodiny 1:6, 6:3, 7:6.

Dvacetiletá Siniaková porazila o deset let starší Číňanku ve vyrovnaném duelu plném brejkbolů za hodinu a půl 6:3 a 7:5. O postup do čtvrtfinále se utká s turnajovou dvojkou Simonou Halepovou z Rumunska. Plíškovou čeká kvalifikantka Čchang Kchaj-čchen z Tchaj-wanu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články