Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Někdejší světová jednička Ivanovičová skončila s tenisem

Bělehrad - Bývalá světová jednička a vítězka Roland Garros z roku 2008 Ana Ivanovičová skončila s tenisem. Devětadvacetiletá Srbka oznámila odchod dnes na Facebooku, důvodem jsou především opakovaná zranění.

Sport
zdroj: ČT4

"Bylo to těžké rozhodnutí, ale dosáhla jsem mnoha úspěchů. Na ty ale člověk potřebuje být stoprocentně fit a mě často brzdila zranění. Můžu hrát pro sebe a pro své fanoušky pouze na úrovni, na jakou jsem zvyklá, což už ale nejde. Je čas jít dál," uvedla Ivanovičová.

Bělehradská rodačka se loučí jako 63. hráčka světového žebříčku. Na kontě má 15 vyhraných turnajů, přičemž poslední titul získala před dvěma lety v září v Tokiu.

Sport
zdroj: ČT4

Největších úspěchů dosáhla Ivanovičová v letech 2006-2008. Vyhrála velké turnaje v Montrealu či Indian Wells a dostala se do tří grandslamových finále. V roce 2007 na French Open a na začátku další sezony na Australian Open ještě na titul nedosáhla, ale v červnu 2008 dobyla antukovou Paříž a stala se světovou jedničkou.

Na tenisovém trůnu pobyla Ivanovičová 12 týdnů. Na úspěchy ze životního období už ale nenavázala. Po triumfu v Paříži se dostala alespoň do čtvrtfinále grandslamu až v roce 2012 na US Open a od té doby se jí to podařilo už jen dvakrát.

Posledním zápasem kariéry Ivanovičové zůstane srpnová porážka s českou tenistkou Denisou Allertovou v prvním kole ve Flushing Meadows. O týden později Srbka oznámila, že kvůli zraněním zápěstí a prstu na noze vynechá zbytek sezony.

Tenistka, jež byla kromě sportovních kvalit oblíbena u fanoušků i díky svému atraktivnímu vzhledu, je od letošního července vdaná za německého fotbalistu Bastiana Schweinsteigera.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články