Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová: Nad návratem na tenisový okruh jsem ani na moment nezapochybovala

Praha - Petra Kvitová byla po třech dnech od svého přepadení v bytě a pořezání ruky propuštěna z nemocnice. Rekonvalescence potrvá ještě minimálně několik měsíců, dvojnásobná vítězka wimbledonu však ani na chvíli neztratila víru v to, že se vrátí do velkého tenisu. Operace dopadla dobře, takže cestě zpátky na výsluní by neměla stát žádná nepřekonatelná překážka.

Petra Kvitová se sádrou
zdroj: ČTK autor: Kamaryt Michal

Do Prahy přijela šestadvacetiletá Kvitová rovnou z nemocnice na severu Čech s čerstvě převázanou rukou, na níž má dlahu a obvazy až téměř k lokti. 

"Všechny vás tu moc ráda vidím, možná ani nevíte jak moc," otevřela Kvitová svoji tiskovou konferenci emotivně. Dále už však okolnosti svého přepadení nerozváděla a soustředila se jen na svoji tenisovou budoucnost. A na tváři jí nechyběl úsměv.

"Je mi jedno, jestli to bude trvat tři měsíce, šest měsíců nebo rok, ale rozhodně se chci vrátit a udělám pro to vše. Doktor řekl, že to vypadá dobře, nejsou tam žádné komplikace. Těším se, až vezmu do ruky raketu a pinknu si," sdělila odhodlaně šestadvacetiletá Kvitová.

"Nad svým návratem na tenisový okruh jsem ani jednou nezapochybovala. Když jsem zjistila, že operace dopadla dobře, ta víra se ještě trochu posílila. Předtím jsem přeci jen pořádně necítila prsty," popisovala česká hráčka své pocity.

"Díváme se jen dopředu, budeme rehabilitovat a krůček po krůčku se budeme vracet," sdělil následující plány osobní trenér Kvitové. "Pro nás bude výhra, až nám Petra podá ruku a pořádně ji zmáčkne. Druhým krokem pak bude zvednutá raketa. Záleží na doktorech, co řeknou. Pokud poví, ať jedeme do tepla, pojedeme do tepla. Když bude třeba chodit denně na převazy, budeme chodit denně na převazy," dodal kondiční trenér Vydra.

"Chci poděkovat lidem, kteří mi byli v posledních dnech nejblíže a kteří mi moc pomohli. Stejně tak děkuji za vzkazy kolegů ze Sportovce roku i za přání na sociálních sítích," sdělila Kvitová, která už podle svých slov dostala ten nejhezčí dárek k Vánocům - nebude během nich v nemocnici, ale se svojí rodinou.

Petru Kvitovou přepadl v jejím bytě před třemi dny neznámý útočník. Při incidentu ji pořezal na levé ruce, ve které drží raketu, a česká hvězda skončila v péči doktorů.  Poranění ruky si vyžádalo dlouhou operaci, jež však dobře dopadla. Útočníka se zatím nepodařilo dopadnout.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články