Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Kvitové operovali poraněné šlachy, nestihne Australian Open

Praha - Petra Kvitová musela po ranním násilném přepadení na operaci. Lékaři jí při zákroku dlouhém tři hodiny a 45 minut zašili poraněné šlachy na článcích všech prstů levé ruky a dva nervy. Česká hráčka nesmí tři měsíce postižené místo přetěžovat a určitě nestihne první část sezony včetně grandslamového Australian Open.

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Toby Melville

Mohla by být v ohrožení její kariéra? "Vůbec si to nepřipouštěla. Říkala: 'Hlavně ať mě dají rychle do kupy, ať to bude trvat měsíce nebo roky'. A těší se, až zase začne trénovat," řekl její mluvčí Karel Tejkal.

Při zákroku, který trval tři hodiny a 45 minut, lékaři Kvitové zašili poraněné šlachy na všech prstech levé ruky a dva nervy. V ideálním případě se vrátí na kurty nejdříve v dubnu.

Mluvčí Kvitové: Lékař nevidí důvod, proč by neměla hrát tenis dál

"Petra je podle operatéra mladá a zdravá, a (lékař) po operaci nevidí důvod, proč by opět nemohla hrát tenis," uvedl Tejkal. Dva dny nyní bude mít aktuální světová jedenáctka ruku zavázanou. "Pak šest až osm týdnů v dlaze a tři měsíce bude třeba sešité šlachy nepřetěžovat," dodal.

Podle policie je pachatelem muž přibližně ve věku 35 let, 180 centimetrů vysoké štíhlé postavy, světlé barvy pleti. Má hnědé oči, na hlavě měl světlou bekovku. Na sobě měl světle hnědou bundu a přes rameno tašku. Policie žádá případné svědky, kteří by o hledaném muži mohli poskytnout informaci, aby se obrátili na policii nebo na linku 158.

"V mém bytě mě napadl muž s nožem. Po pokusu o obranu mám ošklivé zranění na levé ruce a jsem otřesená, ale naštěstí jsem naživu. Jsem silná a budu bojovat tak, jak mě znáte," napsala Kvitová odpoledne na sociálních sítích v angličtině. V češtině dodala, že děkuje za vzkazy a podporu. "Nebojte se o mě," vzkázala.

Šestadvacetiletá hráčka se přitom teprve zotavovala z únavové zlomeniny zánártních kůstek pravé nohy, kvůli které dnes zrušila účast na Hopmanově poháru. Příští týden plánovala, že začne nohu zatěžovat, a chtěla stihnout turnaje v Austrálii.

Nejznámějším případem napadení tenistky v minulosti byl útok na Monicu Selešovou. Bývalou světovou jedničku ale napadl muž během zápasu v Hamburku v roce 1993 a bodl ji nožem do zad, protože byl bláznivým příznivcem Steffi Grafové.

Podobně jako Kvitová byla doma přepadena bývalá ruská tenistka Anna Čakvetadzeová. Maskovaní lupiči v roce 2007 hráčku i její rodiče svázali a poté zmizeli s penězi a cennostmi v celkové hodnotě přibližně čtyř milionů korun.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články