Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Berdych je v Paříži ve čtvrtfinále a drží šanci na Turnaj mistrů

Paříž - Po sérii tristních výsledků se výkony Tomáše Berdycha na Masters v Paříži výrazně zvedly. Zlepšenou formu prokázal český tenista i v utkání s domácím Gillesem Simonem. Po výhře 6:4, 6:3 postoupil do čtvrtfinále, kde se střetne s Andym Murraym, a udržel si naději na účast na Turnaji mistrů.

K cestě do Londýna potřebuje Berdych ve francouzské metropoli projít minimálně do semifinále, což bude těžký úkol. Příštím soupeřem české jedničky totiž bude druhý hráč světa Brit Andy Murray, který v závěru sezony usiluje o sesazení Srba Novaka Djokoviče z prvního místa žebříčku.

Ve svém prvním utkání v Paříži potřeboval Berdych k postupu přes Portugalce Joaa Sousu tři sety, zápas se Simonem zvládl lépe. Po 68 minutách se krátce po půlnoci radoval z vítězství nad francouzským tenistou, jenž je ve světovém žebříčku o 12 míst níž, ale Berdycha v předchozích dvanácti vzájemných zápasech sedmkrát porazil.

Také se svým dalším soupeřem má Berdych nepříznivou bilanci, v 15 utkáních Murraymu podlehl devětkrát. Naposledy ho porazil před třemi roky v Cincinnati, od té doby s hvězdným Britem pětkrát prohrál včetně letošních zápasů v Madridu a ve Wimbledonu.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych se v Paříži probojoval do čtvrtfinále
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články