Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Berdych po porážce v Paříži změní trenéra

Praha - Český tenista Tomáš Berdych zakončil letoční sezonu porážkou s Rusem Nikolajem Davyděnkem na turnaji v Paříži. Po tomto neslavném utkání změnil trenéra. Místo Jaroslava Navrátila bude aktuálně dvaadvacátého hráče světa trénovat Tomáš Krupa, který donedávna vedl jiného českého daviscupového reprezentanta Radka Štěpánka.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: ČTK

Důvodem změny je, že dosavadní Berdychův kouč přijal nabídku na funkci šéftrenéra prostějovského klubu TK Agrofert. "Proto jsem se na funkci osobního trenéra dohodl s volným Tomášem Krupou. Kromě něj chci v nejužším týmu dále spolupracovat s fyzioterapeutem Martinem Janouškem a kondičním trenérem Davidem Vydrou," vysvětlil Berdych, kterého nyní čeká dovolená.

Zatímco loni do poslední chvíle bojoval o účast na Turnaji mistrů, letos také vinou zdravotní absence kvůli dubnovému zranění kotníku vypadl z elitní dvacítky. "Příští rok bude úplně nový díky novému systému turnajů, všechno bude jiné. Doufám, že to půjde opět nahoru," řekl bezprostředně po zápase s Davyděnkem. "Cílem je navázat na turnajové úspěchy, postup ve světovém žebříčku a co nejlepší výsledek v Davis Cupu," dodal dnes.

Navrátil bude mít v Prostějově dohled nad přípravou talentovaných tenistů, jako jsou Lucie Šafářová, Petra Kvitová, Jan Hájek, Dušan Lojda nebo Michal Tabara. "Chceme náš klub maximálně profesionalizovat a jedním z důležitých kroků je volba správného šéftrenéra s bohatými zkušenostmi a respektem. Lepší volbu než Jarda Navrátil si nedokážu představit," řekl majitel TK Plus Prostějov Miroslav Černošek.

Navrátil zůstává nehrajícím kapitánem českého daviscupového týmu. "Ve své funkci budu mít více času i možností sledovat všechny české hráče a v době zápasů nebudu v dvojí roli. Věřím, že se nám podaří maximálně využít síly a možností mužstva, které bude k dispozici," řekl ke svému působení v týmové soutěži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články