Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Kvitová klesla na 13. místo, Berdych je desátý

Londýn - Petra Kvitová klesla navzdory finálové účasti na turnaji v Lucemburku ve světovém žebříčku z jedenáctého místa na třinácté. Česká jednička Karolína Plíšková, jež tento týden hraje premiérově na Turnaji mistryň, zůstala pátá. Mírně si pohoršil Tomáš Berdych, který je desátý.

Kvitová byla jedenáctá tři týdny od svého triumfu ve Wu-chanu, nyní však po druhém finále v sezoně na menším podniku v Lucembursku klesla o dvě příčky. Mnohem větší propad zaznamenala Lucie Šafářová. Hráčka, jež se loni vyšplhala až na páté místo v žebříčku, si po vyřazení v 1. kole v Moskvě pohoršila ze 39. na 63. místo.

Nejlepší český tenista Berdych, jehož tento týden čeká turnaj ve Vídni, je pořadí ATP desátý. V žebříčku sezony mu patří deváté místo, které jako poslední zaručuje účast na Turnaji mistrů, neboť průběžně sedmý Rafael Nadal už letos hrát nebude. Na Berdycha se tlačí především Belgičan David Goffin a Chorvat Marin Čilič, kteří budou sbírat body v Basileji.

Zatímco ženskému žebříčku neohroženě vládne Němka Angelique Kerberová a zakončí v čele sezonu, v mužském žebříčku může dojít ke změně. Brit Andy Murray ohrožuje vedoucí postavení Srba Novaka Djokoviče a další krok směrem k trůnu může udělat ve Vídni. Djokovič se představí až příští týden v Paříži.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články