Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Plíšková vstupuje do Turnaje mistryň, proti Muguruzaové si věří

Singapur - Sebevědomě chce tenistka Karolína Plíšková zahájit Turnaj mistryň. Při premiéře mezi elitní osmičkou se v Singapuru utká se světovou šestkou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. Plíškové se proti Muguruzaové daří. S letošní vítězkou Roland Garros má pozitivní bilanci 3:1, přičemž všechny zápasy vyhrála letos a loni. "Věřím si a díky předešlým zápasům jdu do utkání pozitivně naladěná," řekla Plíšková v Singapuru. Utkání sledujte živě od 16:30 na ČT sport a na našem webu.

Karolína Plíšková
zdroj: Reuters autor: Geoff Burke

Španělku letos zdolala česká tenistka přesvědčivě cestou za titulem v Cincinnati. "Máme podobnou hru, chodíme do toho a cítím se proti ní na kurtu jistě," řekla Plíšková. "A plán je pořád stejný: musím dobře servírovat a diktovat výměny. Ona musí běhat, ne já," podotkla s úsměvem čtyřiadvacetiletá světová pětka.

I její trenér Jiří Vaněk věří, že první zápas Plíškové na Turnaji mistryň může dopadnout dobře. "Na Muguruzaovou si hodně věří. Když to zvládne, tak jí to psychicky pomůže do dalších zápasů. Může to být dobrý zápas," řekl Vaněk. Muguruzaová loni hrála na Turnaji mistryň dvouhru i čtyřhru a skončila vyčerpaná.

Sport
zdroj: ČT4

"Úplně mě to vysálo, ale letos se můžu soustředit jenom na dvouhru, což je lepší," řekla loňská semifinalistka. "Je tady osm nejlepších hráček sezony a každá může porazit každou. Bude to boj na ostří nože," dodala. K utkání v jihovýchodní Asii nastoupí Plíšková až pozdě večer. Problém s celodenním čekáním na zápas mít ale nebude.

"Ani mi to nevadí. Mám na všechno víc času. Můžu se v klidu najíst a připravit se na zápas. No a určitě nejsem ranní ptáče," přiznala. "Když má Karolína ten svůj spánek, tak hraje dobře," konstatoval Vaněk cestou z hodinového poledního tréninku. Vzhledem k tomu, že v Singapuru je venku horko a především dusno i deštivo, tak Plíšková stráví den na hotelu.

"Všude je tady klimatizace a zima. Ale tím, že hrajeme v hale, tak je ten přechod trochu jiný. Na US Open přijdete z klimatizace ven do čtyřiceti stupňů. Tady to není tak strašné. Musím se jen dobře naladit," řekla Plíšková.

Je nám líto, video expirovalo.
Plíšková startuje své účinkování na Turnaji mistryň
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články