Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Cibulková zvítězila v Linci, Peschkeová 28. titul v deblu nevybojovala

Linec (Rakousko) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková ve finále v Linci zdolala Švýcarku Golubicovou 6:3 a 7:5 a vybojovala pro sebe první účast na Turnaji mistryň. 28. deblový titul utekl mezi prsty Květě Peschkeové, která sice s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou dobře rozehrála finále, ale s nizozemsko-švédskou dvojicí nakonec prohrála 6:4, 2:6 a 7:10.

Květa Peschkeová
zdroj: Getty Images

Desátá hráčka světa Cibulková získala v Linci sedmý titul v kariéře a třetí v sezoně po Katovicích a Eastbourne. Vedle toho byla slovenská tenistka letos ještě v dalších třech finále.

Do Singapuru se sedmadvacetiletá Cibulková kvalifikovala jako sedmá hráčka, několik hodin po ní WTA potvrdila jako poslední, osmou účastnici Madison Keysovou z USA. Jednadvacetiletá Američanka letos vyhrála turnaj v Birminghamu a zahrála si finále v Římě a Montrealu.

Debutantky Cibulková s Keysovou doplní šestici hráček, jež si už start zajistily dříve. Jsou to Němka Angelique Kerberová, Američanka Serena Williamsová, Rumunka Simona Halepová, polská obhájkyně titulu Agnieszka Radwaňská, Karolína Plíšková a Španělka Garbiňe Muguruzaová. 

Deblové finále v Linci dobře rozehrály jednačtyřicetiletá Peschkeová s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou, ale nakonec nizozemsko-švédské dvojici Kiki Bertensová, Johanna Larssonová podlehly 6:4, 2:6 a 7:10.

Peschkeová, jež se na jaře vrátila na kurty po vleklých problémech s ramenem, si zahrála o titul ve čtyřhře po dvou a půl letech. S Grönefeldovou, s níž v letech 2012 až 2014 vyhrála tři turnaje, na předchozích třech podnicích včetně US Open vypadly vždy v prvním kole. V Linci však sérii porážek zastavily.

V sobotním semifinále třetí nasazený pár vyřadil turnajové jedničky Raquel Atawovou a Abigail Spearsovou z USA, na druhou nejvýše nasazenou dvojici ve finále navzdory vyhranému prvnímu setu už nestačil. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články