Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Turnaj mistryň bude bez Kvitové, v klíčovém zápasu nestačila na Keysovou

Peking - Petra Kvitová prohrála čtvrtfinále turnaje v Pekingu s Američankou Madison Keysovou 3:6, 7:6 a 6:7, čímž si zavřela dveře na Turnaj mistryň v Singapuru. Keysová pro sebe získala neskutečně vyrovnanou bitvu a oplatila tak české hráčce porážku ze souboje o olympijský bronz. Ta prohrála po sérii osmi vítězství, náladu ji může spravit alespoň triumf v anketě o nejlepší hráčku září.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvitová prohrála s Keysovou a přijde o Turnaj mistryň

Šestadvacetiletá Kvitová vyhrála minulý týden turnaj ve Wu-chanu a v utkání s Keysovou už na ní byla znát únava, ale bojovností se držela ve hře. S Američankou, kterou porazila v boji o bronz na olympijských hrách v Riu de Janeiro, svedla bitvu dlouhou přes dvě a půl hodiny. Po prohrané první sadě dokázala Kvitová ve druhém setu třikrát srovnat krok po ztrátě servisu a vyhrát tie-break 7:2.

I v rozhodující sadě Kvitová obracela nepříznivý vývoj. Prohrávala už 0:3, ale i za pomoci "jestřábího oka" získala brejk zpět a vyrovnala na 3:3. Pak měla ještě sedm brejkbolů, po nichž mohla jít do vedení, ale neuspěla a zkrácenou hru ztratila.

Kvitová potřebovala postoupit v Pekingu do finále, aby se dostala do hry o účast v Singapuru, kde hrála před rokem finále. Prohrou s Keysovou ve čtvrtfinále ale ztratila šanci na Turnaj mistryň a po pěti startech bude mezi nejlepší osmičkou sezony chybět. Jedinou českou zástupkyní ve dvouhře bude v Singapuru Karolína Plíšková, pro kterou to bude premiéra.

Kvitovou může utěšit alespoň jiné vítězství. V tradiční anketě pořádané asociací WTA ji totiž fanoušci zvolili nejlepší tenistkou měsíce září. Díky povedenému minulému týdnu a zisku titulu v čínském Wu-chanu dostala přednost před Dánkou Caroline Wozniackou a Japonkou Naomi Ósakaovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články