Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kvitová je v Pekingu v osmifinále, v Tokiu nezaváhali Veselý ani Štěpánek

Peking/Tokio - Tři dny po zisku titulu ve Wu-chanu zahájila Petra Kvitová vítězně i další velký turnaj v Pekingu. Domácí Číňanku Wang Ja-fan porazila 6:4, 6:1 a je v osmifinále. V něm se utká s obhájkyní titulu a světovou čtyřkou Španělkou Garbiňe Muguruzaovou. Své úvodní zápasy zvládli v Tokiu i Jiří Veselý a Radek Štěpánek.

Petra Kvitová
zdroj: Reuters

Kvitová vyhrála předchozí turnaj ve Wu-chanu po skvělých výkonech a polepšila si v žebříčku těsně za elitní desítku. S Wang Ja-fan, až 143. hráčkou pořadí WTA, v prvním setu dvakrát ztratila servis, ale nahradila to třemi brejky a ve druhé sadě už byla suverénní.

"Byla jsem docela unavená, ale dva dny volna mi pomohly. Za výhru jsem ráda, uvidíme, jak to půjde dál," řekla Kvitová. "Každopádně skvělý týden ve Wu-chanu mi dodal motivaci, kterou jsem potřebovala," doplnila.

Muguruzaová vyhrála turnaj v Pekingu loni, Kvitová byla předloni ve finále. Vzájemnou bilanci mají 1:1, letos na antuce ve Stuttgartu byla po třísetové bitvě úspěšnější česká tenistka.

Plíšková si musí na svůj zápas počkat

Většina dnešních zápasů v Pekingu na společném turnaji i pro muže musela být kvůli dešti odložena. Kvitová hrála na centrálním kurtu se zataženou střechou, kde se zatím stihla jen další dvě utkání. Karolína Plíšková si musí počkat do středy. Její soupeřkou bude Ruska Darja Kasatkinová.

Výsledky tenisového turnaje mužů a žen v Pekingu

Dvouhra - 2. kolo: Kvitová (14-ČR) - Wang Ja-fan (Čína) 6:4, 6:1.

Veselý se Štěpánkem postoupili v Tokiu do osmifinále. Mladší z českých tenistů otočil duel s Jihoafričanem Kevinem Andersonem ve vítězství 3:6, 6:0 a 6:4, sedmatřicetiletý Štěpánek po úspěšné kvalifikaci vyřadil Francouze Stéphanea Roberta jasně 6:2, 6:1 a v příštím týdnu se vrátí do první stovky světového žebříčku, v které byl naposledy loni v březnu.

"Byla to dlouhá cesta, ale jsem rád, ze se mi opět potvrdilo a osvědčilo být trpělivý, vytrvalý a věřit sobě i všem svým skvělým parťákům. Díky i všem fanouškům za podporu i v dobách, kdy to třeba tak nešlo," uvedl na Facebooku Štěpánek, který v současnosti figuruje na 106. místě pořadí ATP, v němž se předtím výrazně propadl vinou zdravotních problémů a dlouhé pauzy.

Veselý si zahraje o čtvrtfinále poprvé se světovou čtrnáctkou Belgičanem Davidem Goffinem, Štěpánka čeká Nick Kyrgios. S jednadvacetiletým Australanem, 15. hráčem žebříčku ATP, se utká potřetí a pokusí se poprvé uspět. Letos s Kyrgiosem prohrál ve Wimbledonu.

V japonské metropoli dnes Štěpánek odehrál vítězně i čtyřhru s Tomášem Berdychem, zkušená daviscupová dvojice nedala šanci domácím Japoncům Santillanovi s Watanukim. Berdych po zisku titulu v neděli v čínském Šen-čenu zahájí singlovou soutěž až ve středu. Na úvod ho prověří Gilles Müller z Lucemburska.

Výsledky tenisového turnaje mužů v Tokiu

Dvouhra - 1. kolo: Veselý (ČR) - Anderson (JAR) 3:6, 6:0, 6:4, Štěpánek (ČR) - Robert (Fr.) 6:2, 6:1, Goffin (5-Belg.) - Nišioka (Jap.) 7:5, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články