Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Berdych zvládl napínavé finále v Šen-čenu a slaví první letošní titul

Šen-čen (Čína) - Tomáš Berdych po roce znovu vyhrál v čínském Šen-čenu a poprvé letos slaví turnajový triumf. Francouze Richarda Gasqueta ve finále udolal po setech 7:6, 6:7, 6:3.

Berdych už ve druhém setu měl za stavu 5:3 dva mečboly, ale pak ztratil tři gamy v řadě a nakonec i tie-break (2:7). Ve třetí sadě se mu vrátila jistota na raketu a po brejku v šestém gamu v souboji třicátníků Gasqueta udolal. Z titulu se Berdych radoval po téměř roce, naposledy triumfoval loni na konci října ve Stockholmu.

Výsledky v Číně, kde sehrál druhý turnaj po měsíční pauze zaviněné zánětem slepého střeva, se přiblížil postupu na Turnaj mistrů. Zatím je v pořadí pro Londýn devátý.

I když ve finále Berdych nasázel Gasquetovi 18 es, první servis mu nešel podle představ. Zápas navíc začal ztraceným podáním, ale brejk si hned vzal zpátky. Set dospěl do tie-breaku a jednatřicetiletý Čech ho otočil ve výhru 7:5.

Své třicáté finále na okruhu ATP si ale Berdych zkomplikoval v závěru druhé sady. Měl dva mečboly, podával na vítězství, jenže Francouz předvedl dvě čisté hry a Berdychovu korunovaci po dalším tie-breaku odložil. Po přestávce už byl znovu na koni rodák z Valašského Meziříčí a po dvou hodinách a 40 minutách podruhé v kariéře obhájil titul.

Převzal i prémii 114 000 dolarů. Berdych tak navázal na "zlatou" sobotu svých krajanek. V jiném čínském městě Wu-chanu zářila Petra Kvitová, čtyřhru na stejném kurtu vyhrály Lucie Šafářová s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a na menším turnaji WTA Tour v Taškentu získala trofej Kristýna Plíšková, sestra úspěšnější Karolíny.

Tenisový turnaj mužů v Šen-čenu v Číně:

Dvouhra - finále: Berdych (1) - Gasquet (3-Fr.) 7:6 (7:5), 6:7 (2:7), 6:3.

Čtyřhra - finále: Fognini, Lindstedt (It./Švéd.) - Marach, Martin (2-Rak./Fr.) 7:6 (7:4), 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články