Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Velká bitva přinesla velké vítězství. Kvitová v Číně vyřadila světovou jedničku Kerberovou

Čcheng-tu (Čína) – Že se na turnaji v čínském Wu-chanu potkala s výbornou formou, potvrdila Petra Kvitová i v osmifinále. Česká tenistka po velké bitvě udolala světovou jedničku Angelique Kerberovou z Německa 6:7, 7:5 a 6:4.

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Issei Kato

Česká tenistka v úvodní sadě nevyužila proti vítězce US Open čtyři setboly, nakonec ale po téměř tříapůlhodinovém dramatu zvítězila. Ve čtvrtfinále turnaje, který předloni vyhrála, se utká s Britkou Johannou Kontaovou.

Karolína Plíšková ani Barbora Strýcová se kvůli dešti na kurt nedostaly, jejich zápasy byly přeloženy na čtvrtek. Světová šestka Plíšková odehraje třetí kolo ve čtvrtek proti Slovence Dominice Cibulkové, Strýcová se o postup do čtvrtfinále utká se Srbkou Jelenou Jankovičovou.

Kerberová předtím zdolala Kvitovou třikrát za sebou, naposledy před třemi týdny v osmifinále newyorského grandslamu. Česká hráčka si připsala první úspěch od předloňského finále Fed Cupu a ve vzájemné bilanci vyrovnala na 5:5.

Proti Kerberové nastoupila Kvitová na centrkurtu se zatahovací střechou a za stavu 6:5 nevyužila setbol. Tři další pak neproměnila v tie-breaku a prohrála 10:12. První sada se i kvůli spoustě shod a výhod natáhla na bezmála půldruhé hodiny.

Podání zpočátku oboustranně velkou zbraní nebylo, Kerberová o něj i v druhé sadě přišla třikrát a v koncovce už tentokrát nevyrovnala. Třetí set pak rozhodl další brejk Kvitové hned v první hře, česká tenistka pak odvrátila všech deset brejkbolů a při sedmém mečbolu dramatický zápas ukončila.

"Jsem šťastná, ale zároveň unavená. Ještě není konec turnaje, takže se nemůžu nechat vítězstvím uspokojit. Byl to skvělý zápas od nás obou, velká bitva. Snad si to fanoušci užili, já tedy ano," uvedla Kvitová, jež s Kerberovou předvedla divákům ve třetí sadě výměnu o 41 úderech, kterou po nevydařené bekhendové smeči prohrála. "Ale už jsem se na konci výměny nemohla hýbat. Zítra ten zápas budu rozhodně cítit," řekla česká tenistka, jež vyrovnala svou bilanci se světovými jedničkami na 4:4.

Kerberová šla do utkání se sérií osmi výher. Naposledy ji porazila Karolína Plíšková v srpnovém finále v Cincinnati a dnes rodačka z Brém zaznamenala první porážku v roli jedničky žebříčku, jíž se stala na US Open.

Po středečním redukovaném programu ve Wu-chanu už je jasné, že titul neobhájí Venus Williamsová. Zkušenou Američanku přehrála Ruska Světlana Kuzněcovová jasně 6:2, 6:2.

Výsledky tenisového turnaje žen ve Wu-chanu:

Dvouhra - 3. kolo: Kvitová (14-ČR) - Kerberová (1-Něm.) 6:7 (10:12), 7:5, 6:4, Halepová (4-Rum.) - Švedovová (Kaz.) 6:3, 6:3, Kuzněcovová (9-Rus.) - V. Williamsová (6-USA) 6:2, 6:2, Keysová (8-USA) - Kasatkinová (Rus.) 6:1, 4:6, 6:4, Kontaová (11-Brit.) - Suárezová (7-Šp.) 7:5, 7:6 (8:6).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články