Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kvitová: Ráda bych do příští sezony vstoupila s novým koučem

Wu-chan (Čína) - Tenistka Petra Kvitová by ráda našla nového trenéra do konce roku. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu to řekla na turnaji v čínském Wu-chanu, který předloni vyhrála a dnes tam postoupila do osmifinále.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP/Eugene Hoshiko

 "Musím si ohledně trenéra vše pořádně rozmyslet a rozhodnout se, jak to bude v budoucnu fungovat. Ale ráda bych do příští sezony vstoupila s novým dobrým koučem," řekla Kvitová na tiskové konferenci ve Wu-chanu po výhře v 1. kole. Šestadvacetiletá Kvitová po Australian Open ukončila po sedmi letech spolupráci s Davidem Kotyzou. Od dubna ji vedl František Čermák, který se ze sparingpartnera stal koučem a hráčka se ním rozešla po US Open.

Minulý týden v Tokiu se vedle Kvitové objevil belgický trenér Wim Fissette. S bývalým koučem světových jedniček Kim Clijstersové a Viktorie Azarenkové byla týden na zkoušku a nyní je v Číně opět bez něj. "Vím, že je skvělý kouč, to je jasné. Uvidíme, jak se všechno vyvine," uvedla Kvitová.

Ve Wu-chanu dostala i otázku, zda nemyslela na návrat ke Kotyzovi, který letos nějaký čas vedl Dánku Caroline Wozniackou. "Abych byla upřímná, tak ne. Hledám někoho jiného než Davida," řekla bývalá světová dvojka a dodala: "Prožili jsme krásné časy, je skvělý trenér, ale náš společný čas vypršel." Kvitová uvedla, že hledání kouče v jejím případě není úplně jednoduché.

"Je to složitější. A nesmějte se," v legraci kárala novináře. "Někdy je pro mě důležitější jeho osobnost než tenisové kvality. Musí to být dobrý trenér, ale musíme si sednout v celém týmu. Není to jednoduché, ale doufejme, že takového najdu," řekla. Pokud se Kvitové bude ve Wu-chanu dařit a třeba zopakuje triumf z roku 2014, mohla by mít šanci bojovat o účast na osmičlenném Turnaji mistryň.

Aktuálně je v pořadí sezony 21. a na poslední postupovou příčku ztrácí přes 1100 bodů. "Vždycky se tady v Asii bojuje o Singapur," připomněla Kvitová dějiště turnaje, který se koná poslední říjnový týden. "Malá šance ještě je, ale přijde mi to nemožné. Teď na to nemyslím, chci hlavně hrát dobře. Po letošní sezoně jsem hlavně ráda, kde jsem a že mě tenis baví a mám motivaci, což mám," dodala Kvitová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články