Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Šafářová mění trenéra. Kanaďana Steckleyho střídá na zkoušku Čermák

Praha – Po třech a půl letech ukončila Lucie Šafářová spolupráci s kanadským trenérem Robem Steckleym. Loňská finalistka French Open je aktuálně s Františkem Čermákem, který do US Open vedl Petru Kvitovou.

Trenér Rob Steckley a Lucie Šafářová po vítězství ve Fed Cupu
zdroj: ČTK autor: Doležal Michal

Čermák už seděl v boxu Šafářové při utkání 2. kola na turnaji v čínském Wu-chanu proti finalistce US Open Karolíně Plíškové, s níž prohrála 3:6 a 5:7. "Ukončila jsem spolupráci s Robem a s Františkem máme zkušební období," vzkázala Šafářová.

Se Steckleyem začala trénovat v dubnu 2013 a pod jeho vedením se proměnila. Z křehké a často zraněné dívky fyzicky vyspěla, díky čemuž hraje agresivněji. Navíc je mnohem otevřenější a působí uvolněněji.

Loni prožila skvělý rok: vyhrála turnaj v Dauhá a na pařížské antuce prohrála až ve finále po boji s Američankou Serenou Williamsovou. Spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou získaly dva grandslamové deblové vavříny. Ve světovém žebříčku dvouhry se dostala na páté místo a ve čtyřhře byla o místo výše.

Od podzimu ale měla zdravotní problémy. Odehrála Turnaj mistryň, jenže kvůli dalším komplikacím vstoupila se zpožděním do nové sezony. V té pak Steckley chyběl kvůli osobním problémů a Šafářové pomáhal i fedcupový kapitán Petr Pála. Kanaďana potkala na turnaji v Montrealu, ale nyní na čínském turné už chybí.

Letošní rok se nese ve znamení trenérských rošád v podání českých tenistů. Šafářová je šestá z domácí špičky, která se rozhodla pro změnu.

Kvitová už po Australian Open ukončila po sedmi letech spolupráci s Davidem Kotyzou, od dubna spolupracovala s Čermákem, s kterým se rozešla po US Open. Jiří Veselý ukončil krátkou spolupráci s Tomášem Krupou, bývalým koučem Tomáše Berdycha, jenž se vrátil k Barboře Strýcové. Trenéra změnil také Lukáš Rosol.

Před French Open oznámil i Berdych, že končí s Danielem Vallverduem z Venezuely. Nově ho teď vede Chorvat Goran Ivaniševič.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články