Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Šafářová i Siniaková postoupily ve Wu-chanu do druhého kola

Wu-chan (Čína) – Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková postoupily na turnaji ve Wu-chanu do druhého kola. Šafářová, jež tento týden nepřešla přes úvodní duel Pan Pacific Open v Tokiu, zdolala v Číně Američanku Varvaru Lepchenkovou 7:5, 6:3. Siniaková, která má za sebou neúspěšný start v Kuang-čou, přehrála Maďarku Timeu Babosovou 6:3, 7:5.

Sport
zdroj: ČT4

Devětadvacetiletá Šafářová rozhodla hodinu a čtvrt dlouhý úvodní set s Lepchenkovou jediným úspěšným brejkem v jedenácté hře. Druhou sadu pak získala za 44 minut, přestože na úvod ztratila podání a prohrávala 0:2.

Pak ale soupeřce třikrát sebrala servis a proměnila první mečbol. Finalistka nedávného Japan Open v Tokiu Siniaková stihla po brzkém konci v Kuang-čou ve Wu-chanu kvalifikaci a vítěznou sérii protáhla i do hlavní soutěže. V úvodním kole zvládla duel s Babosovou za hodinu a půl.

Šafářová příště vyzve aktuální českou jedničku Karolínu Plíškovou, krajanky se spolu utkají pošesté v kariéře. Tři zápasy vyhrála Plíšková, Šafářová slavila druhé vítězství v posledním vzájemném duelu letos v Praze. Siniaková se o postup do 3. kola utká s vítězkou duelu mezi čerstvou šampionkou z Tokia Caroline Wozniackou a Samanthou Stosurovou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články