Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Berdych si v Petrohradu poradil i s Lorenzim a je v semifinále

Petrohrad – Tomáš Berdych je na halovém turnaji v Petrohradu jedno vítězství od finále. Český tenista ve čtvrtfinálovém duelu porazil Itala Paola Lorenziho přesvědčivě 6:4, 6:3 a zvládl tak i druhé střetnutí po měsíční pauze, kterou musel neplánovaně absolvovat kvůli zánětu slepého střeva. 

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK/AP/ autor: Dmitri Lovetsky

Jednatřicetiletý Berdych měl utkání s Lorenzim pod kontrolou. V každém setu vzal o tři roky staršímu Italovi jednou podání, sám odvrátil jediný brejkbol, a duel uzavřel po hodině a čtvrt šestým esem, které potvrdilo "Jestřábí oko".

"Zatím jsem spokojený, jak tady hraju. V prvním utkání jsem prošel těžkým testem a zvládl jsem i druhý zápas. Postupně se zlepšuji a to je můj cíl pro nejbližší týdny. Potřebuji se dostat do rytmu," řekl po zápase Berdych, který si o finále zahraje s lepším z dvojice Michail Južnyj-Alexandr Zverev.

V semifinále se třetí nasazený Berdych utká s vycházející německou hvězdou Alexanderem Zverevem. Devatenáctiletého hráče ruského původu, který je v Petrohradu nasazen jako číslo pět, Berdych ve všech čtyřech dosavadních vzájemných zápasech porazil, naposledy letos ve Wimbledonu.

"Čeká mě zase o něco těžší soupeř. Snažím se věci zjednodušit a doufám, že mi to pomůže," dodal svěřenec Chorvata Gorana Ivaniševiče, který se k němu ale připojí až na halových turnajích ve Vídni a v Paříži.

Kvůli vynechanému US Open potřebuje rodák z Valašského Meziříčí sbírat body, aby se posedmé kvalifikoval na Turnaj mistrů. Aktuálně je nejlepší český tenista na prvním nepostupovém devátém místě.

Tenisový turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 986 380 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:

Berdych (3-ČR) - Lorenzi (It.) 6:4, 6:3.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články