Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Česká lavina na Turnaji mistryň? Do Singapuru by mohlo jet až šest tenistek

Praha – Turnaj mistryň v Singapuru by mohl mít opět silnou českou účast. Vrchol sezony začne za 34 dnů a nyní mají blízko k postupu finalistka US Open Karolína Plíšková ve dvouhře i ve čtyřhře (s Němkou Julií Görgesovou) a mezi osmičku deblových párů by se mohly vejít i Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou a Lucie Šafářová v páru s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Teoretické šance nepohasly ani u Barbory Strýcové (17. v pořadí sezony) či Petry Kvitové (21.).

Karolína Plíšková
zdroj: USA TODAY Sports autor: Robert Deutsch

Ve dvouhře je Plíšková v hodnocení roku čtvrtá a premiérová účast na Turnaji mistryň by jí už nemusela uniknout. Ve dvouhře čekají hráčky ještě dva velké turnaje (Wu-chan a Peking).

Ve čtyřhře si Hradecká s Hlaváčkovou díky nedělnímu titulu v Québecu polepšily v hodnocení sezony na páté místo v pořadí párů. Královny US Open Šafářová s Mattekovou-Sandsovou jsou sedmé a Plíšková s Görgesovou osmé.

Letenky do Singapuru, kde se turnaj uskuteční 23. až 30. října, už mají jisté ve dvouhře Němka Angelique Kerberová a Američanka Serena Williamsová. Ve čtyřhře pak dvojice Caroline Garciaová, Kristina Mladenovicová z Francie, Švýcarka Martina Hingisová a Sania Mirzaová z Indie, které kvůli Turnaji mistryň obnoví na jednu akci spolupráci, a Rusky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová.

Loni v Singapuru startovaly Kvitová, která došla do finále, a Šafářová. Ta hrála s Mattekovou-Sandsovou i čtyřhru stejně jako Hlaváčková s Hradeckou.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články