Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Berdych si pochvaluje přípravu s Ivaniševičem, v Petrohradu by se měl vrátit na kurty

Praha - Po měsíční pauze zaviněné akutním zánětem slepého střeva, kvůli kterému vynechal grandslamové US Open, se vrací na kurty Tomáš Berdych. Už příští týden se česká jednička objeví na turnaji v Petrohradu. Devátý hráč světa se už druhý týden v Praze připravuje pod dohledem nového kouče, wimbledonského vítěze Gorana Ivaniševiče.

"Potom, co jsem vylezl z postele, byla příprava možná jedna z nejlepších za poslední dobu a zvládli jsme všechno, co jsme chtěli. Jediné, co k tomu chybí, je přidat zápasy," řekl dobře naladěný Berdych po tréninku na pražské Spartě a ujistil, že už je zdravotně v pořádku.

Ivaniševič na tréninku ukázal svůj temperament. Při debatě u lavičky s raketou a míčky v rukách živě gestikuloval. Už lehce prošedivělý wimbledonský vítěz z roku 2001 oslavil v úterý pětačtyřicetiny a mluvil jasně o svých ambicích s Berdychem.

"Znám Tomáše dlouho. Sledoval jsem ho a je jedním z nejlepších na světě, ale vyhrát grandslam, to chce něco víc," řekl bývalý druhý hráč světa, který v roli kouče dovedl ke gradslamovému titulu krajana Marina Čiliče, vítěze US Open 2014.

Goran Ivaniševič
zdroj: Reuters autor: Mike Segar

A stejný cíl má s Berdychem. "Hlavní je pokusit se získat grandslamový titul. Vím, že už není nejmladší, ale stejně, potřebujete jít přes limit na výhru na grandslamu. Může zlepšit servis, měl by být agresivnější, je to velký chlap," řekl Ivaniševič.

Třicetiletý Berdych měl akutní zánět slepého střeva a byl hospitalizován během turnaje v Cincinnati. Po návratu do Česka zamířil rovnou do motolské nemocnice v Praze, kde strávil pár dnů a léčil se antibiotiky. Znovu začal s tréninkem začátkem minulého týdne.

Je nám líto, video expirovalo.
Berdych: Věřím, že se na Turnaj mistrů ještě probojuju

Do Petrohradu odletí v pondělí a na rozehrání absolvuje i další turnaj v čínském Šen-čenu. V Asii ještě absolvuje turnaj v Tokiu a pak v Šanghaji. Po týdnu volna se objeví na halových turnajích ve Vídni a v Paříži.

Stále má šanci zabojovat o Turnaj mistrů v Londýně, jelikož je i díky účasti v semifinále Wimbledonu v pořadí roku devátý. "Bude to úplně jiná situace než v minulých letech. Chybějící body za grandslam se budou hůř dohánět, ale jde o jedno místo," řekl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články